Välkommen tillbaka till höstterminen

Ebbas nya foderhäst "Blackie" Ebbas nya foderhäst "Blackie"

Hejsan allihop - ridskolechefen här.... Nu är jag tillbaka från semestern och det är dags att ta tag i alla pappershögarna som man liksom bara hoppades skulle fixa sig själva under tiden som man själv latat sig i det underbara vädret under semestern. Samtidigt är det sååå roooligt att få komma igång igen! Jag riktigt längtar efter att få träffa allíhop när vi kör igång ridskolans hösttermin.

Just nu är stallvärdslägret i full gång med kvällsaktiviteter. Det låter som de har roligt utanför fönstret. Nästa vecka är hela personalstyrkan tillbaka och vi kommer att en uppstartsvecka så det är färdigplanerat och fint inför ridskolestarten. Ridskolan startar igen med måndagsgrupperna dvs MÅNDAGEN DEN 19 AUG och fortsätter 18 veckor framåt.

Apropå fint... På lördag kl. 10.00 har vi anläggningsdag på ridskolan. Då hoppas jag att det kommer massor av medlemmar och föräldrar och hjälper till med främst målning av anläggningen. På kvällen avslutar vi med en stallfest som alla är välkomna till - föreningen bjuder på sallad och tilltugg och du tar med det du vill grilla och dricka.

Även om just jag legat och latat mig hemma i solstolen så finns det andra medlemmar som varit flitiga. Sara Rudert, Benny Falk, Ira och Håkan Jansson har påbörjat arbetet med att få upp belysning på utebanan. Det kommer att göra att vi kan rida nere på utebanan ännu längre fram på hösten - nu när vi även har saltat där nere kommer det förhoppningsvis frysa ännu senare på banan - och på kvällen kommer det att finns ljus!!! Hurra - Tack  Roslagens Sparbanks Stiftelser för ert generösa bidrag!

Ni som rider på ridskolan ska i juli ha fått ett utskick om höstterminens aktiviteter och faktura på terminsavgiften. Den här gången skickade jag  bara en enda faktura som har förfallodatum den 1 dec. Men som du kanske noterade skall denna faktura delbetalas varje månad. Det finns specificerat på fakturan.

Vissa grupper har fått bytt dagar och du bör ha fått information i utskicket i juli om vilken dag och tid som ju du rider. Om det skulle vara något oklart - hör av dig till mig på min mobil. Jag jobbar och som bäst med att välkomna nya ridelever som vill börja rida hos oss - jättekul!

I september (v. 37) kommer vi att ha en "medlemsvecka" på ridskolan som avslutats på Söndagen med "Öppet hus". Under medlemsveckan har jag tänkt att du som ridande medlem ska ge bort din ridlektion till den du önskar skulle vilja prova på att rida på våra trevliga ridskolehästar. Den veckans ridning blir det inte det normala upplägget på ridlektionen utan tanken är att du också ska visa din kompis hur det går till och lektionen blir utifrån vilka det är som kommer och rider. Det kanske är dags för mamma eller pappa att prova, eller bästa kompisen, lillasyster eller lillebror, kusinen eller... ja du bestämmer helt själv vem du tycker gjort sig förtjänt av att få prova på. Om du inte vill ge bort din ridning går det självklart bra att du rider själv - helt upp till dig.

Till sist vill jag även puffa för en kurs som vänder sig till våra medlemmar som tävlar dressyr. Jag och Yvonne "Nonne" Buchborn kommer ha en dressyrkurs sönd den 18 aug. Kursen är uppdelad på två tillfällen. På Lördag förmiddag rider vi ett gemensamt dressyrpass i en eller flera grupper (beroende på hur många som anmäler sig) fortsätter med lunch och teori. Yvonne är utbildad och praktiserande dressyrdomare (kommer även döma på våra klubbtävlingar). På lunchen kommer vi att gå igenom vad man ska tänka på när man rider upp ett dressyrprogram. Vad är det som domaren tittar efter när man tävlar?  Efter lunch kör vi programridning där vi filmar, du får ett skriftligt omdöme samt en muntlig genomgång efter du ridit. Nästa tillfälle vi träffas blir när vi har den första klubbdressyrtävlingen (en start på klubbdressyren 8/9 ingår i kursavgiften). Då tävlar du som vanligt och efter tävlingen är avslutad har vi en samling och följer upp det vi gått igenom på kursen i augusti och du får även en muntlig uppföljning av Yvonne från dagens start (utöver det skriftliga protokollet). Jag tycker det låter jättekul! Anmäl dig till mig (SMS till min mobil är lättast : 070-582 04 22).

Ha det gott - vi ses i stallet!
Leila Bull, ridskolechef