Temadag: Hoppning

Under filmkvällen som anordnades i januari delades det ut lappar med frågor vad ridklubbens ungdomar saknade mest på anläggningen. Resultatet av svaren blev en temadag med hoppning som inriktning.

Söndagen den 30/3 träffas vi i ridhuset mellan 11-13 för att se ridklubbens tävlingsryttare hoppträna.
De kommer visa upp hur en uppvärmning inför en hoppträning går till, vad man ska tänka på innan man börjar hoppa, vilken utrustning som kan vara bra att hästen bär vid hoppning och även vad ryttaren bör ha för utrustning.

Därefter visar de upp huvudövningen. Berättar vad övningen ger hästen och vilka färdigheter ryttaren övar upp. Vi avslutar med en frågestund där publiken kan ställa frågor till ryttarna för att ge sina bästa tips och råd.

Anmälan görs på lappen i stallet eller mejla norrtaljeryttaresungdomar@hotmail.com
Kostnad: 20:- fika ingår
Temadagen är för ridklubbens yngre medlemar mellan 7-26år