den 12 feb är vigelsjö ridskola en öppen hästanläggning igen!!!!

Hästarna ska betraktas symtomfria från och med 21/1. Detta datum har vår behandlande veterinär varit och besiktat våra hästar. Hurrahurrahurrahurra!!!!!

Det betyder att Vigelsjö ridskola inte längre är isolerade från och med 12/2.
Jag är otroligt lättad och oerhört tacksam för alla insatser som gjorts under denna fruktansvärt arbetsamma period.

Vad händer nu då?

Vi väntar in den 12/2 såklart och då kommer det betyda att hästar är välkomna att lämna och besöka ridskolan igen. Men vi kommer såklart att vara fortsatt noggranna med hygien och att blanda olika hästar som kommer utifrån med de som står på ridskolan.

Vad betyder det för dig som rider på ridskolan?

Vi kommer att lätta lite på våra hygienregler. Men det betyder självklart att vi kommer att hålla fast vid god hygien - trots att isoleringen släpps. Principen är fortfarande densamma - Inga bakterier in i stallet och inga bakterier ut från stallet.

- kom till stallet med rena kläder (de kläder som du har i stallet)
- lämna stallet med kläder som du inte haft tillsammans med häst och i stallet.
- ombyte kan ske i klubbstugan igen

- har du stallkläder kvar i stallet behöver du inte ta med hem och tvätta. Viktigt är att byta om innan du åker
- hygienartiklar finns i stallet och i klubbstugan så att man alltid tvättar sig när man hållit på med häst.

NU KORKAR JAG UPP CHAMPANGEN./ trevlig helg - Leila Bull, ridskolechef