Ridklubben Norrtälje Ryttare söker Instruktör och hästansvarig 75-100%

Ridklubben Norrtälje Ryttare är en ideell förening, belägen i Norrtälje. Klubben driver en ridskola, Vigelsjö Ridskola, samt kurs- och ridlägerverksamhet, tävlingar och andra aktiviteter inom häst.

Vi har verksamhet alla veckans dagar på vår anläggning, där vi är 4,5 ”årsarbetare” personal fördelat på ca 10 personer (stalltjänst och instruktörer), samt ca 20 hästar och ponnier. Våra elever är allt från ”hästis” till tävlingsryttare, och vi erbjuder verksamhet inom dressyr, hoppning, WE, aktiviteter inom funktionsnedsättning, körning och i mindre skala voltige.

Vår anläggning ligger centralt och naturskönt i Vigelsjöområdet, ett friluftsområde vid sjön Lommarens strand. Anläggningen har ett ridhus 20 x40, samt utebana 30 x 60, och paddock 20 x 30. I stallet har vi plats för 30 hästar, just nu har vi 8 privatinackorderingar. Vår fina lilla klubbstuga inrymmer 16 övernattningsplatser. Från Norrtälje busstation är det cirka 15 minuters promenad till anläggningen, och det går även bussar.

Vi är medlemmar i RRO och SRR, samt naturligtvis anslutna till Svenska Ridsportförbundet. Vi är medlemmar i Almega, och har kollektivavtal.

Vi söker dig som är ridlärare nivå II/III och/eller hippolog.

Som ridlärare hos oss har du ett antal fasta grupper varje vecka. Vi erbjuder abonnemangs-lektioner måndag-lördag, och på söndagar erbjuder vi privatlektioner, kurser och/eller tävling. Våra grupper är 30-75 minuter långa, och vi har både allmänna ridgrupper och grupper med specialinriktning (hoppning, dressyr, WE). ”Hästis” och Lek-och-lär/barnridning erbjuder vi på lördagar. Upplägget för ditt schema bestämmer du tillsammans med ridskolechefen och övriga instruktörer, för att tillsammans sätta ihop ett bra schema som fungerar för våra elever och instruktörer.

Som ridlärare hjälper du också regelbundet till vid våra tävlingar. Vi har klubbtävlingar varje månad i hoppning, dressyr, WE och körning (tömkörning), och lokala tävlingar i hoppning, dressyr och WE varje år.

I denna tjänst ingår också att ta ansvaret för våra ridskolehästars utbildning. I detta ingår att tillsammans med ridskolechefen lägga upp planer och koncept för våra hästars utveckling, och att regelbundet rida/tömköra hästarna. Du får gärna ha erfarenhet av att rida in och utbilda unghästar.

Vi tar gärna emot ansökan från dig som tycker det är kul att undervisa, och som tycker det är spännande att inspirera och utmana våra härliga ridskoleelever. Du är som sagt utbildad ridlärare II/III och/eller hippolog, och har några års arbetslivserfarenhet från ridskola. Du får gärna ha tävlingsintresse. Du trivs att arbeta i en flexibel organisation, och gillar att hjälpas åt och få verksamheten att flyta. Vi har 5 instruktörer som arbetar i olika omfattning hos oss, vi har ett öppet arbetssätt där alla är med och utformar planeringen för undervisning och aktiviteter, under ledning av ridskolechefen.

Vi erbjuder lön och villkor enligt kollektivavtal. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månader provanställning. Välkommen med din ansökan till ridskolechef Leila Bull på mailadress leilobert@hotmail.com

Läs mer om oss och vår verksamhet på www.ridklubbennorrtaljeryttare.se.

Leila Bull – ridskolechef
Ridklubben Norrtälje Ryttare, Vigelsjö Gård, 761 52 Norrtälje
070-582 04 22 (skicka gärna SMS så ringer Leila upp!)