FRITIDSGÅRDEN DILBA
på Vigelsjö Ridskola

Fritidsgården Dilba på Vigelsjö Ridskola är en öppen fritidsgård med verksamhet hela höstterminen, som du kan komma och gå till hur du vill tisdag till fredag varje vecka.

Vi kallar vår fritidsgård för Fritidsgården Dilba - döpt efter ridklubbens shetlandsponny Dilba!

Vår fritidsledare Louise Welin väntar på dig som är 9 år eller äldre och som är (eller vill bli) medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare (här kan du bli medlem, om du inte redan är det).

Louise finns tillgänglig för barnen tisdag till torsdag från klockan 14.30 till 17.30. På fredagarna finns hon också där men mer i bakgrunden, då att tanken är att de äldre barnen kan få ta hand om de yngre och träna på att vara ledare för andra (ungdomarnas ledarskola!).

FRITIDSGÅRDEN DILBA HAR ÖPPET PÅ JULLOVET!

När: Tisdag 26 december till lördag 30 december
Tid: 12.00-16.00

Du kan vara med hela dagen, en del av dagen, alla dagar eller några dagar!

Fritidsgården är öppen för alla medlemmar i Ridklubben Norrtälje Ryttare från 9 år och uppåt. Välkomna!

Lucköppning varje dag i Friends snällkalender!

Lucka 1!

SÄGA HEJ
Gör någon glad genom att hälsa! Hälsa på dem du möter idag och se vad som händer.

Lucka 5!

ÖNSKA ALLA DU TRÄFFAR EN BRA DAG
Omtanke kan skapa en mer positiv atmosfär. Bidra till en härligare stämning genom att önska dem du möter en bra dag.

Lucka 9!

SKAPA DIN DRÖMDAG.
Tänk på saker som får dig att le och gör något du blir glad av ❤

Lucka 2!
(klicka på bilden!)​​​​​​​

SPRID GLÄDJE
Sätt upp positiva lappar, i trapphuset, i mataffären, i skolkorridoren!

Lucka 6!

VISA OMTANKE GENOM ATT LYSSNA
Ett enkelt sätt att se en annan människa är genom att fråga hur de mår. Gör det du också och kom ihåg att lyssna på svaret.

Lucka 10!

GE EN PRESENT TILL BREVBÄRAREN
Uppmärksamma brevbäraren genom att visa uppskattning för att du får din post varje dag. Häng ut en liten present tills nästa gång han/hon kommer

Lucka 3!
(klicka på bilden!)​​​​​​​

VISA ATT DU TÄNKER PÅ NÅGON
Det är härligt att veta att någon tänker på en. Visa för de du bryr dig om att de finns i dina tankar genom att till exempel skicka ett meddelande.

Lucka 7!

STÖTTA NÅGON SOM BEHÖVER DET
Stötta någon i din närhet som du tror behöver lite avlastning. Erbjud dig att gå ut med hunden, hjälpa någon med läxorna eller något annat uppskattat.

Lucka 12!

LÄMNA ETT SNÄLLT BREV
Skriv ett snällt meddelande och lägg i någons brevlåda. Det är alltid kul och spännande att få ett oväntat brev.

Lucka 4!

LE MOT DEM DU MÖTER
Visste du att ett leende kan smitta? Le mot dem du möter så får du garanterat ett par leenden tillbaka.

Lucka 8!

LYFT FRAM POSITIVA EGENSKAPER
Fokusera på det som är positivt hos personer i din omgivning och berätta det för dem. Det kan hjälpa till att stärka deras självkänsla.

Dilba är installerad och klar på Friends, hon kommer vara med i showerna under Sweden International Horse Show!

En vecka på fritidsgården
Louise finns tillgänglig för barnen tisdag till torsdag. På fredagarna finns hon också där men mer i bakgrunden, då att tanken är att de äldre barnen kan få ta hand om de yngre och träna på att vara ledare för andra (ungdomarnas ledarskola!).

14.30-15.00 Samling och häng i klubbstugan.

15.00-16.00 Stalltimmen
Här är vi ute i stallet och du kan vara ”dagskötare” på någon av ridskolans fina hästar.

16.00-17.30 Dilbas timme
Vi gör olika saker som att lära sig mer om hästar tillsammans med Vigelsjö Ridskolas shetlandsponny Dilba. Det kan också vara aktiviteter som att baka, pyssel i stallet och olika lekar.

Klicka på bilden för att förstora!

Fritidsgården Dilba på Vigelsjö Ridskola finns även på Facebook. Där kommer vi att berätta lite mer om vilka aktiviteter som kommer att genomföras under veckan.

Välkomna!

Det här gjorde vi på höstlovet 2017!
Klicka på bilden för att läsa