FRITIDSGÅRDEN DILBA
på Vigelsjö Ridskola

Fritidsgården Dilba på Vigelsjö Ridskola är en öppen fritidsgård med verksamhet hela höstterminen, som du kan komma och gå till hur du vill tisdag till fredag varje vecka.

Vi kallar vår fritidsgård för Fritidsgården Dilba - döpt efter ridklubbens shetlandsponny Dilba!

Vår fritidsledare Louise Welin väntar på dig som är 9 år eller äldre och som är (eller vill bli) medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare (här kan du bli medlem, om du inte redan är det).

ICA Kvantum Flygfyren sponsrar vår Fritidsgård med frukt och dricka varje vecka!

Vi i stallet
- hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år!

Vi startar upp Vi i stallet-kursen under vecka 14:
Tisdag 3 april 16.00
Onsdag 4 april 16.00
Torsdag 5 april 16.00
och därefter kör vi varje torsdag klockan 16.00 fram till 24 maj!

Den 27 maj är det Vi i stallet-tävling i stockholmsdistriktet, och vi kan anmäla ett eller flera lag dit om några vill vara med - Louise håller i detta på fritidsgården!

Louise Welin är vår fritidsledare på Vigelsjö ridskola, och finns tillhands för barnen som är 9 år och uppåt.

Ni är välkomna på tisdag-torsdag 14.30-17.45. På fredagar är Louise också på plats men har lektion i ridhuset.

De som är mycket vana att vara i stallet är även välkomna på lördagar, då jobbar Louise i stallet och har en del andra uppgifter men finns på plats 13-17.

Fritidsgården Dilba är en fritidsgård och inte ett fritids. Det är föräldrarna som är ansvariga för sina barn (på ett fritids är personalen ansvariga för barnen och där finns tillräckligt med personal att fullt ut ansvara för barnen i den miljö de är i ). Louise finns till hands för att barnen ska få en givande och rolig dag.

Ca 14.30 kommer hästarna in från hagen, och då vill de äta i lugn och ro till kl 15.00, sen går det bra att sköta om hästarna, hjälpa till i stallet, leka utomhus mm.

Flygfyren sponsrar fritidsgården med äpplen och bananer samt dricka, som barnen får ta i klubbstugan. Glöm inte att äta riktigt mellis och ha ordentliga skor och kläder efter väder!

Fritidsgården Dilba på Vigelsjö Ridskola finns även på Facebook. Där kommer vi att berätta lite mer om vilka aktiviteter som kommer att genomföras under veckan.

Välkomna!

Fantastisk käpphästkadrilj framfördes under medlemsfesten 14 januari - klicka på bilden så kommer du till fritidsgårdens facebookgrupp, där du kan se videos!

Dilba blev Årets Ridskolehäst 2017!

Det här gjorde vi på höstlovet 2017!
Klicka på bilden för att läsa

Dilba på Friends!

Dilba är installerad och klar på Friends, hon kommer vara med i showerna under Sweden International Horse Show!

Lucköppning i Friends snällkalender!

Lucka 1!

SÄGA HEJ
Gör någon glad genom att hälsa! Hälsa på dem du möter idag och se vad som händer.

Lucka 2!

SPRID GLÄDJE
Sätt upp positiva lappar, i trapphuset, i mataffären, i skolkorridoren!

Lucka 3!

VISA ATT DU TÄNKER PÅ NÅGON
Det är härligt att veta att någon tänker på en. Visa för de du bryr dig om att de finns i dina tankar genom att till exempel skicka ett meddelande.

Lucka 4!

LE MOT DEM DU MÖTER
Visste du att ett leende kan smitta? Le mot dem du möter så får du garanterat ett par leenden tillbaka.

Lucka 5!

ÖNSKA ALLA DU TRÄFFAR EN BRA DAG
Omtanke kan skapa en mer positiv atmosfär. Bidra till en härligare stämning genom att önska dem du möter en bra dag.

Lucka 6!

VISA OMTANKE GENOM ATT LYSSNA
Ett enkelt sätt att se en annan människa är genom att fråga hur de mår. Gör det du också och kom ihåg att lyssna på svaret.

Lucka 7!

STÖTTA NÅGON SOM BEHÖVER DET
Stötta någon i din närhet som du tror behöver lite avlastning. Erbjud dig att gå ut med hunden, hjälpa någon med läxorna eller något annat uppskattat.

Lucka 8!

LYFT FRAM POSITIVA EGENSKAPER
Fokusera på det som är positivt hos personer i din omgivning och berätta det för dem. Det kan hjälpa till att stärka deras självkänsla.

Lucka 9!

SKAPA DIN DRÖMDAG.
Tänk på saker som får dig att le och gör något du blir glad av ❤

Lucka 10!

GE EN PRESENT TILL BREVBÄRAREN
Uppmärksamma brevbäraren genom att visa uppskattning för att du får din post varje dag. Häng ut en liten present tills nästa gång han/hon kommer

Lucka 12!

LÄMNA ETT SNÄLLT BREV
Skriv ett snällt meddelande och lägg i någons brevlåda. Det är alltid kul och spännande att få ett oväntat brev.

...sen fick våra hästar på ridskolan ett virus, och vi fick begränsa tillträdet till stallet - så resten av luckorna öppnades av personalen under morgonsysslorna!

Tack Friends-kalendern för många bra tips!!!