LEDIGA TJÄNSTER -
JOBBA HOS ridklubben norrtälje ryttare

Ridklubben Norrtälje Ryttare är en ideell förening, belägen i Norrtälje. Klubben driver en ridskola, Vigelsjö Ridskola, samt kurs- och ridlägerverksamhet, tävlingar och andra aktiviteter inom häst.

Vi har verksamhet alla veckans dagar på vår anläggning, där vi är 4,5 årsarbetare personal, fördelat på ca 10 personer (stalltjänst och instruktörer), samt ca 20 hästar och ponnier.

Våra elever är allt från ”hästis” till tävlingsryttare, och vi erbjuder verksamhet inom dressyr, hoppning, WE, aktiviteter inom funktionsnedsättning, körning, och i mindre skala voltige.

Vår anläggning ligger centralt och naturskönt i Vigelsjöområdet, ett friluftsområde vid sjön Lommarens strand. Anläggningen har ett ridhus 20 x40, samt utebana 30 x 60, och paddock 20 x 35.

I stallet har vi plats för 30 hästar, just nu har vi 8 privatinackorderingar.

Vår fina lilla klubbstuga inrymmer 16 övernattningsplatser.

Från Norrtälje busstation är det cirka 15 minuters promenad till anläggningen, och det går även bussar.

Vi är naturligtvis medlemmar i Svenska Ridsportförbundet, och vi är medlemmar i RRO och SRR. Vi är också medlemmar i Almega, och har kollektivavtal.

JUST NU har vi inga lediga tjänster

INSTRUKTÖR OCH HÄSTANSVARIG

TILLSATT!

Vi söker dig som är ridlärare nivå II/III och/eller hippolog.

Som ridlärare hos oss har du ett antal fasta grupper varje vecka. Vi erbjuder abonnemangslektioner måndag-lördag, och på söndagar erbjuder vi privatlektioner, kurser och/eller tävling. Våra grupper är 30-75 minuter långa, och vi har både allmänna ridgrupper och grupper med specialinriktning (hoppning, dressyr, WE). ”Hästis” och Lek-och-lär/barnridning erbjuder vi på lördagar. Upplägget för ditt schema bestämmer du tillsammans med ridskolechefen och övriga instruktörer, för att tillsammans sätta ihop ett bra schema som fungerar för våra elever och instruktörer.

Som ridlärare hjälper du också regelbundet till vid våra tävlingar. Vi har klubbtävlingar varje månad i hoppning, dressyr, WE och körning (tömkörning), och lokala tävlingar i hoppning, dressyr och WE varje år.

I denna tjänst ingår också att ta ansvaret för våra ridskolehästars utbildning. I detta ingår att tillsammans med ridskolechefen lägga upp planer och koncept för våra hästars utveckling, och att regelbundet rida/tömköra hästarna. Du får gärna ha erfarenhet av att rida in och utbilda unghästar.

Vi tar gärna emot ansökan från dig som tycker det är kul att undervisa, och som tycker det är spännande att inspirera och utmana våra härliga ridskoleelever. Du är som sagt utbildad ridlärare II/III och/eller hippolog, och har några års arbetslivserfarenhet från ridskola. Du får gärna ha tävlingsintresse.

Du trivs att arbeta i en flexibel organisation, och gillar att hjälpas åt och få verksamheten att flyta. Vi har 5 instruktörer som arbetar i olika omfattning hos oss, vi har ett öppet arbetssätt där alla är med och utformar planeringen för undervisning och aktiviteter, under ledning av ridskolechefen.

Vi erbjuder lön och villkor enligt kollektivavtal. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månader provanställning.

Välkommen med din ansökan till ridskolechef Leila Bull på mailadress leilobert@hotmail.com!

Leila Bull – ridskolechef
Ridklubben Norrtälje Ryttare, Vigelsjö Gård, 761 52 Norrtälje
070-582 04 22 (skicka gärna SMS så ringer Leila upp!)

FRITIDSLEDARE

TILLSATT!

Vill du jobba ett par dagar per vecka som fritidsledare hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare/Vigelsjö Ridskola?

Vi vill hitta dig som vill vara med och bygga upp en ny spännande verksamhet hos oss på ridskolan! Tack vare ett projektbidrag från Konung Gustaf V:s 90-årsfond har vi möjlighet att erbjuda en visstidsanställning under våren, med ev. möjlighet till förlängning från augusti.

Vi söker dig som är erfaren och utbildad fritidsledare, och som vill jobba två-tre dagar per vecka, på eftermiddagarna efter skoltid, totalt ungefär 10 timmar per vecka.

Du kanske är pensionerad fritids-/ungdomsledare som är sugen på att jobba lite till? Eller kanske du är fritids-/ungdomsledare som söker en anställning i mindre och kortare omfattning för att ”komma igång” igen efter ett arbetsuppehåll? Eller fritidsledare som vill jobba extra? Eller så kanske du vill jobba med oss för att starta upp den här verksamheten just för att du brinner för ungdomsverksamhet, hästar och meningsfull fritid!

Du tycker så klart om hästar, men framförallt är du en påhittig, glad, utbildad och erfaren fritids- och ungdomsledare, som vill finnas där för barn och ungdomar som kommer till ridskolan efter skolan. De aktiviteter som du håller i skulle till exempel kunna vara att ”vara i stallet” och pyssla med hästarna och vara en del i stallsysslorna, kanske ta fram lite penslar och måla på ett staket, baka en kaka, hästteori, fixa lite mellis, spela ett spel eller kort, eller kanske hjälpa till med någons skolläxa.

Vi tänker oss att starta upp den här verksamheten så snart som möjligt, och köra på fram till skolavslutningarna i juni. Sedan utvärderar vi, och tar beslut om fortsättning till hösten.

Kom och var med oss att bygga vidare på barn- och ungdomsverksamheten på Vigelsjö Ridskola!

Om du är intresserad, kontakta styrelsens ordförande Erika Örling på mail erika.orling@gmail.com eller ring/SMSa 072-037 37 68!

Välkommen med din ansökan!!!