Här kan du se ett klipp från SVTs nyheter om hjälmar och säkerhet. SVT var hos oss på ridskolan i juli och filmade och intervjuade några av våra duktiga ungdomar, som väldigt klokt delar med sig av sina erfarenheter och tankar!

På ridskolan har vi precis köpt in en ny uppsättning lånehjälmar, tack vare ett fint bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelser.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/det-blir-en-rejal-small

SOMMARBYGGE

Här växer det fram två boxar till i stallet! Årets lite större byggprojekt på anläggningen består i att bygga om de allra sista spiltorna i stallet till boxar, samt att byta sargen i halva ridhuset (sker i augusti/september). Förhoppningsvis kommer även uteboxar på plats, men det blir ett höstprojekt.

Alla som tävlar från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt Kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

För att lösa ryttarlicens krävs det att man har ett Grönt Kort. Man tar det Gröna Kortet genom att delta i en kurs, och sedan genomförs ett teoretiskt och praktiskt prov.

Den 8 augusti klockan 17.00-22.00 kan du gå kurs för att ta Grönt Kort, läs mer här!

Nu är ridlägren i full gång! Övernattningsläger, dagläger, helgläger och mindagläger - full fart! Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar, läs mer här!

Vi avslutar sommaren innan höstens ridtermin börjar med ett sommarfodervärdsläger!

Sommarfodervärd pågår 30 juli-3 augusti (5 dagar), och under dessa dagar ansvarar du självständigt för din lägerhäst varje dag.

Sommarfodervärdslägret vänder sig både till vuxna och yngre, förkunskapskravet är att kunna rida självständigt i alla gångarter, och att självständigt kunna hantera sin lägerhäst. 

Sara Forsberg är instruktör under sommarfodervärdslägret. Sara finns tillhands om du behöver hjälp i stallet och med din lägerhäst under dagen, och det är också Sara som håller i ridning och teori.

Läs mer och anmäl här!

Den 6 juli kommer Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist till oss och håller fortsättningskurs i SäkerHäst! Du känner säkert igen polishästen "Utter". Ulla-Carin har  under 22 år arbetat tillsammans med Utter som anses vara Sveriges bästa polishäst. Ulla-Carin har med sitt träningssätt ansvarat för den polisiära utbildningen av alla Stockholms polishästar. Säker Häst handlar om miljöträning och vänjningsövningar. Läs mer här!

Vi har nu hittat ett hem till vår Vigulf, jättekul! Om ni minns så är Vigulf vår lille överraskningshäst, som Luna hade i magen när vi köpte henne. Han föddes tidigt på våren 2016, och har sedan dess varit hos Sandra och Mats på Liljegården, där han har vuxit upp i flock. Nu är han flygfärdig och flyttar till ett eget hem, hela vägen till Norrland  :-) 

På fredag 15 juni är sista tillfället för igenridning för terminen, och också sista tillfället för dig som avbokat under maj. Om du avbokat under juni kommer du ha möjlighet till igenridning även i augusti!

De Senaste inläggen

Facebook

Använder du facebook? Genom att gilla och följa vår rida Ridklubben Norrtälje Ryttare kan du lättare se till att inte missa viktigt och rolig information från klubben och ridskolan.

Instagram

73