DRESSYR

Dressyr är grunden för all ridning kan man enkelt uttrycka det, det handlar om grunderna i ridning som balans, styra, bromsa och gå framåt, olika ridvägar, olika gångarter, koordination av olika hjälper. När man blir mer avancerad i sin ridning handlar det också om hästens form och takt, att rida program, att arbeta än mer med sin egen balans och användande av hjälperna. Men mest av allt handlar dressyr om samspelet mellan häst och ryttare.

Man kan tävla i dressyr. Dressyrprogrammen från Lätt C till Grand Prix och Grand Prix Special är dressyrens obligatoriska program. Finaler, både internationellt och nationellt, avgörs oftast i kür (freestyle), det fria programmet till musik.

Hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare ordnar vi klubbtävlingar i dressyr från Lätt C till Medelsvår, och vi ordnar också lokala/regionala tävlingar upp till Medelsvår.

Ridklubben Norrtälje Ryttare erbjuder dressyrridning i flera former - allt från grunderna i hästis och lek-och-lär, till abonnemangsridningen, till kurser med fördjupning. Se Våra grupper och Kurser och Anmälan för att se vad som är på gång.

Läs mer om dressyr på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Här hittar du tävlingsreglementet Dressyr (TR II).