Stallplats & Inackorderingar

Du som har egen häst kan stalla in den här hos oss. Ridklubben Norrtälje erbjuder fullinackordering på anläggningen på Vigelsjö Ridskola.

För mer information och bilder på stallets nuvarande inackorderade hästar:
klicka här.

Prislista hittar du här.

För närvarande har vi fullt i stallet!

Uppstallning hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare/Vigelsjö Ridskola innebär uppstallning på en ridskola. Vi är en aktiv ridskola med många medlemmar och har ofta aktiviteter, vilket gör att det rör sig mycket människor på anläggningen. Därför behöver man vara bekväm med att det händer saker runt omkring sig och sin häst för att trivas hos oss!

Vi vill gärna att privathästägarna är intresserade av att delta i föreningen och våra aktiviteter, som uppstallad hos oss har du också rabatt på kursprogram och lektioner. När du har häst uppstallad hos oss ska du vara medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare, och om du tävlar på lokal tävling och uppåt löser du så klart licens för Ridklubben Norrtälje Ryttare.

Klubben erbjuder många klubbtävlingar på hemmaplan, både i dressyr, WE och hoppning, och vi har 5-6 dagar med lokala/regionala tävling (dressyr, hoppning, WE) hos oss varje år

Stallplats
Vi har 26 stallplatser i våra stall. Som uppstallad hos oss hyr du en box med full inackordering.

Du betalar samma hyra hela året, och stallhyran betalas i förskott.

Allt grovfoder ingår. Hästhållaren (det vill säga Ridklubben Norrtälje Ryttare) räknar ut en grovfoderbaserad foderstat till alla hästar, och foder enligt denna ingår oavsett antal kilo.

Full inackordering innebär också att inga "pass" eller stalltjänst utförs. Självklart är du mer än välkommen att hjälpa till i stallet ändå!

Du får egen anvisad plats i den uppvärmda sadelkammaren, samt ett låsbart skåp för annan utrustning. Du får även plats att ställa större skåp/låda på loften för mer utrymme till ex extra täcken etc.

I klubbstugan har du ett eget låsbart skåp i omklädningsrummet.

Ridbana och ridhus
Vid stallet finns både ridhus samt en stor och en mindre utebana. Ridhuset och ridbanorna är tillgängliga före och efter ridskolans verksamhet.

På stora utebanan finns ordentlig belysning och hinder, samt koner och annat träningsmaterial att låna efter behov.

Runtom stallet finns det även mysiga skogsstigar, öppna hagar att galoppera på samt endast en kort ritt till banvallen som sträcker sig kilometrar för långturer.

Abonnemangsridning, lektioner, kurser
Som uppstallad hos oss får du även möjlighet att rida på lektion. I hyran ingår plats i abonnemangsgrupp med din uppstallade häst en gång per vecka, och du kan även köpa till ströplatser på abonnemangsridningen till bra pris. Du får också rabatt om du vill ha fast plats i abonnemangsgrupp mer än en gång per vecka.

Stallhyra
Följande ingår i stallhyran:

• Stallplats i box
  • Grovfoder och strö
  • Saltsten, ev. mineraler
  • Anvisad hage, utsläpp och insläpp, täcke på/av
  • Mockning 2 gånger/dag
  • Fodring 4 gånger/dag
  • Träckkontroll och avmaskning efter behov
  • Uppvärmd sadelkammare med låsbart skåp
  • Skåp i klubbstugan
  • Ridhuskort (isolerat ridhus, utebana, paddock)
  • En abonnemangsplats per vecka, rabatt på ytterligare abonnemangsplats, klippridning/ströplatser
  • Rabatt på privatlektioner och kurser i klubbens/ridskolans utbud

Betesperiod
Samma hyra betalas även under betesperioden (3-4 veckor). Betesperiodens förläggning och längd styrs av ridskolans verksamhet och ridläger. Du kan välja att stå uppstallad "som vanligt" även under betesperioden, med utevistelse i vinterhage och fodring med grovfoder.

Under betesperioden ingår:

• Beteshage (vid dålig betestillgång ingår stödfodring med grovfoder efter Hästhållarens bedömning)
  • Vatten, saltsten
  • Tillsyn två gånger om dagen, full visitation en gång per dag
  • Flughuva på/av
  • Tillgång till stall vid skötsel
  • Tillgång till spolspilta
  • Privatsadelkammare med skåp
  • Ridhuskort (isolerat ridhus, utebana, mindre paddock)
  • Anpassat helgläger (4 ridpass) för privatuppstallade, för instruktör på ridskolan (ersätter abonnemangsridningen under perioden)
Under betesperioden i beteshage ingår INTE:
  • Insläpp/utsläpp