Grönt kort

Alla som tävlar från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt Kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt Kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

För att lösa ryttarlicens krävs det att man har ett Grönt Kort. Man tar det Gröna Kortet genom att delta i en kurs, och sedan genomförs ett teoretiskt och praktiskt prov.

Kraven för Grönt Kort är att lära sig att hitta i Tävlingsreglementet, TR, och samtidigt lära sig vilken utrustning och vilka regler som gäller för häst och ryttare på en tävlingsplats, samt andra viktiga regler i tävlingssammanhang.

Man måste ha Grönt Kort när man tävlar från inbjudningstävling och uppåt från 1 januari det år man fyller 14 år. Året du fyller 13 år kan du ta eget Grönt Kort. 
Du som är 13 år och yngre kan gå kursen tillsammans med målsman eller annan myndig person som tar det Gröna Kortet, och sedan följer med vid tävlingar. När målsman/annan vuxen tar Grönt Kort ansvarar han/hon för att den unga ryttaren efterlever kraven under Grönt Kort under tävling. 

Aktuella kursdatum:

8 augusti 2018 - anmälan nedan!

Grönt Kort-kurs
Onsdag 8 augusti 2018
Tid: 17.00-22.00
Klubbstugan, ridskolan

 

Innehåll: - Du är en del av Svensk Ridsport -Ridsportens etiska riktlinjer -Ridsportens olika grenar och tävlingstyper -Tävlingsreglemente - Anmälan, hur går det till - Funktionärer – får allt att fungera på tävlingen - Väl förberedd - Dags att åka till tävling - På tävlingsplatsen -Tillbaka i stallet

Provtillfälle: För att bli godkänd skall du klara ett antal delprov som vi gör under kursens gång, samt avlägga ett slutprov. Slutprovet kommer att avläggas efter kursdagen – vid kurstillfället bestämmer vi gemensamt datum för provtillfälle!

Anmälan till Grönt Kort stänger
6 augusti 15.00

Villkor: Bokning gäller vald dag och tid. Vid förhinder sker ingen återbetalning, men du kan överlåta bokad plats till någon annan. 

Integritetspolicy och hantering av personuppgifter
Du kan ta del av vår Integritetspolicy och läsa om hur vi hanterar personuppgifter på hemsidan under Klubben/Integritetspolicy