Sommarens ridläger 2017

Nu är sommarens läger avslutade för sommaren 2017 - håll ögonen öppna under hösten för lovläger, och sedan är det ju snart sommar igen!

Övernattningsläger

Ridläger med eller utan övernattning
På övernattningsläger och dagridläger blandar vi både äventyrliga aktiviteter fyllda med lek och olika utmaningar, med träningspass i flera av Ridsportförbundets grenar såsom hoppning, dressyr, working equitation, voltige och körning, samt uteritter. Självklart innehåller dagen också massor av hästpyssel. Allt anpassas efter dina kunskaper.

Vi rekommenderar att du har en ridvana på ca 1 år (kan rida själv i skritt och trav utan ledare), och att du är minst 7 år (10 år övernattningsläger), för att få ut så mycket som möjligt av lägret. Om du vill komma med egen häst, istället för att vara med på någon av ridskolans alla ponnyer och ridhästar, går det jättebra.

Ankomst söndag kl. 14.00-15.00
Ankomst för deltagare på övernattningsläger sker första dagen mellan kl. 14.00 – 15.00, du checkar in och träffar våra ridlärare, samt vår husmor för veckan.

Boende sker i vår klubbstuga, ett vackert K-märkt hus, som naturligtvis har brandlarm och brandtrappa. Fyra sovrum på övervåningen, två 6-bädds- och två 2-bäddsrum. Medtag sängkläder till sängarna.

På nedervåningen finns omklädningsrum med duschar, samt kök och matsal där vi äter våra måltider. Helpension gäller, dvs det serveras frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag, och kvällsmacka för den som känner sig hungrig.

Dagridlägerdeltagare äter lunch och middag i klubbstugan, och har självklart möjlighet att förvara sina saker i klubbstugan under lägerveckan.

Hästar för hela slanten mellan kl. 8.00-16.00
På förmiddagen tar vi in hästar, rider ett pass och tränar hästkunskap både teoretiskt och praktiskt.

Därefter serveras lunch.

Efter lunch återgår vi till stallet för ytterligare ett ridpass, hästpyssel och därefter utsläpp av hästar till hagar.  ”Övernattare” fortsätter med middag. 

Ca 100 m från ridskolan ligger en badplats med vattenrutschbana som är en populär kvällsaktivitet.  Vi sköter även om hästar innan det är dags att sova för att vara pigga till nästa dag.

Avslutning och uppvisning
Vi har uppvisning kl. 13.00 sista dagen, där vi visar upp veckans färdigheter för föräldrar, släkt och vänner.

När hästarna rids ut till hagarna en sista gång bjuder vi på fika i klubbstugan, samtidigt som du kan passa på att checka ut från rummen. Vi beräknar att dagen ska vara avslutad till kl. 15.00.

Ridlägerkort
Under ridlägret tar vi ridlägerkort - på dig tillsammans med din ridlägerhäst, och ett gruppfoto tillsammans med dina nya kompisar. Dessa kort kan man köpa på avslutningsdagen.

Dagridläger

Två ridpass per dag
På våra dagläger blandar vi både äventyrliga aktiviteter fyllda med lek och olika utmaningar, med träningspass i flera av Ridsportförbundets grenar såsom hoppning, dressyr, working equitation, voltige och körning, samt uteritter. Självklart innehåller dagen också massor av hästpyssel. Allt anpassas efter dina kunskaper.

Vi rekommenderar att du har en ridvana på ca 1 år (kan rida själv i skritt och trav utan ledare), och att du är minst 7 år för att få ut så mycket som möjligt av lägret. Om du vill komma med egen häst, istället för att vara med på någon av ridskolans alla ponnyer och ridhästar, går det jättebra.

Ankomst söndag kl. 14.00-15.00
Ankomst för deltagare på dagläger sker första dagen mellan kl. 14.00 – 15.00.

Lunch och fika intas i vår klubbstuga. På nedervåningen finns omklädningsrum med duschar samt kök och matsal där vi äter lunch.

Dagridlägerdeltagare får självklart förvara sina saker i klubbstugans låsbara skåp under lägerveckan.

Hästar för hela slanten mellan kl. 8.00-16.00
På förmiddagen tar vi in hästar, rider ett pass och tränar hästkunskap både teoretiskt och praktiskt.

Därefter serveras lunch.

Efter lunch återgår vi till stallet för ytterligare ett ridpass, hästpyssel och därefter utsläpp av hästar till hagar. 

Avslutning och uppvisning
Vi har uppvisning kl. 13.00 sista dagen där vi visar upp veckans färdigheter för föräldrar, släkt och vänner.

När hästarna rids ut till hagarna en sista gång bjuder vi på fika i klubbstugan

Ridlägerkort
Under ridlägret tar vi ridlägerkort - på dig tillsammans med din ridlägerhäst, och ett gruppfoto tillsammans med dina nya kompisar. Dessa kort kan man köpa på avslutningsdagen.

minidagläger

Prova på läger för de minsta ryttarna 3-8 år. Du som förälder får gärna vara med. Vi har även hjälp av våra duktiga Stallvärdar under dessa läger.

Häst 3 dagar - 3 timmar
På våra minidagläger ligger störst fokus på upplevelse med häst. Vi träffas tre dagar där vi tillsammans med våra duktiga stallvärdar pysslar med hästarna och rider ett ridpass.

Ridning sker både som uteritt och på ridbana. Vi avslutar varje dag med en gemensam fika. Under lägret finns klubbstugan med möjlighet att förvara sina ridkläder i låsbara skåp.

Avslutning och uppvisning
Sista dagen avslutas med uppvisning!

Ridlägerkort
Under ridlägret tar vi ridlägerkort, och dessa kort kan man köpa på avslutningsdagen.

helgläger

Hästhelg för hela slanten

Ankomst fredag kl. 11.30-12.00 alt. lördag kl. 8.00
Ankomst för deltagare på helgläger sker första dagen mellan kl. 11.30-12.00 för läger som startar fredag, och för läger som startar lördag är incheckningstiden 8.00. Din ridlärare och veckans husmor tar emot.

Boende sker i vår klubbstuga, ett vackert K-märkt hus, som naturligtvis har brandlarm och brandtrappa. Fyra sovrum på övervåningen, två 6-bädds- och två 2-bäddsrum. Medtag sängkläder till sängarna.

På nedervåningen finns omklädningsrum med duschar, samt kök och matsal där vi äter våra måltider. Helpension gäller, dvs det serveras frukost, lunch, eftermiddagsfika, middag, och kvällsmacka för den som känner sig hungrig.

Hästhelg för hela slanten
Helgläger start fredag: Efter fredagens incheckning serveras lunch och vi har en första samling med ridteori och fortsätter eftermiddagen med ett ridpass i mindre grupper. Vi avslutar första dagen med middag.

Lördagen innehåller två ridpass i mindre grupper samt ett teoripass. På kvällen bjuder husmor på grillkväll (medtag egen dryck).

Söndagen rider vi efter frukost en ridpass i mindre grupper, och avslutar lägret med lunch och summerar helgens upplevelser. 

Helgläger start lördag: Efter incheckning serveras enklare frukost. Sedan har vi en första samling med ridteori, och fortsätter med ett ridpass i mindre grupper.

Lördagen fortsätter med lunch, därefter ett teoripass, och sedan rider vi ytterligare ett pass på eftermiddagen. Vi avslutar första dagen med middag. Husmor bjuder på grillkväll (medtag egen dryck.

Söndagen rider vi efter frukost ett ridpass i mindre grupper och efter lunchen blir det precis som dagen innan ett avsuttet lektionspass.

Vi avslutar med fika och summerar helgens upplevelser.