Stallplats & Inackorderingar

Du som har egen häst kan stalla in den här hos oss. Vigelsjöstallet erbjuder fullinackordering med både boxar och spiltor, och vi har bra hagar med fina hästkompisar.

Vi i stallet strävar alltid efter bästa möjliga hästvård och trivsel i stallet och samarbetar för bästa möjliga miljö både för djur och människor.

För mer information och bilder på stallets nuvarande inackorderade hästar:
klicka här.

Prislista hittar du här.

För närvarande tar vi inte emot några nya inackorderingar.

Stallplats
För att ha häst uppstallad hos oss måste du självklart vara medlem samt tävla för klubben.

Stallet erbjuder många klubbtävlingar på hemmaplan, både i dressyr, WE och hoppning och vid tävling på annan ort finns hästtransport att hyra.

Som uppstallad hos oss får du även möjlighet att rida med i ridskolans lektioner med klippkort i mån av plats. Självklart kan du även rida med som abonnemangselev.
Som uppstallad på anläggningen får du tillgång till ridskolans klubbstuga där upp-värmt omklädningsrum, dusch samt kök med kyl och mikro finns tillgängligt.

Du får egen anvisad plats i den uppvärmda sadelkammaren samt ett låsbart skåp för annan utrustning. Du får även plats att ställa större skåp/låda på loften för mer utrymme till ex extra täcken etc.

Ridbana och ridhus
Vid stallet finns både ridhus samt en stor och liten utebana där träning kan hållas. Ridhuset och ridbanan är tillgängligt före och efter ridskolans verksamhet.

På stora utebanan finns ordentlig belysning och hinder, samt koner och annat träningsmaterial att låna efter behov.

Runtom stallet finns det även mysiga skogsstigar, öppna hagar att galoppera på samt endast en kort ritt till banvallen som sträcker sig kilometrar för långturer.

Bashyra
Från september till juli betalar inackorderingar en bashyra
som ska vara betald i förskott. Bashyra inkluderar stalltjänst på 8 tim/månad, men det finns även möjlighet att välja inackordering utan stalltjänst.

Följande ingår i bashyran:

• Stallplats: box eller spilta
  • Uppvärmd sadelkammare med låsbart skåp
  • Skåp i klubbstugan
  • Ridhuskort (isolerat ridhus, utebana, paddock)
  • Full inackordering (stalltjänst 8 tim/månad)
  • Foder och strö enligt kontrakt
  • Anvisad hage, utsläpp samt senare insläpp
  • Täcke på/av
  • Mockning 2 ggr/dag
  • Saltsten

Beteshyra
I juli och augusti betalas beteshyra istället för bashyra, och är densamma oavsett ridhäst eller ponny. Beteshyra är då hästarna går ute dygnet runt i anvisad sommarhage. Under betesperioden går det även bra att välja full inackordering ifall så önskas.

I beteshyran ingår:

• Fortsatt "stalltjänst" 8 tim/månad
  • Hage med tillgång till stall vid skötsel
  • Ridhuskort
  • Egen medlemsadelkammare med låsbart skåp
  • Tillsyn morgon och kväll
  • Flughuva på/av
  • Vatten och saltsten. samt ev tillägg för foder och strö

Kallhyra
Kallhyra betalas om du fortfarande vill ha rätten till uppstallning men ej upptar någon stallplats. Tillgång till sadelkammare och skåp ingår ej vi kallhyra.

Dygnshyra
Det går bra att stalla sin häst här under dagen vid exempelvis kurser. Vid dygnshyra får ni tillgång till anvisad plats men foder ingår ej.