AnläggningEN

Ridklubben Norrtälje Ryttare driver Vigelsjö Ridskola.

Anläggningen Vigelsjö Ridskola ligger vackert vid sjön Lommaren, 20 minuters promenad från Norrtälje stadskärna.


Vi har två stalldelar - A- och B-stallet, ett ridhus, en stor och en mindre utebana. Vi har bra hagar i anslutning till stallet, och även sommarbetet ligger bara ett stenkast bort.


Klicka här för att läsa om hästarna!
 

A-stallet, som tidigare var ett ridhus, stod klart 1982 med femton spiltor och fyra boxar.

Norrtälje kommun beviljade 2007 ett utvecklingsbidrag till en helt ny inredning, och under sommaren 2008 byggdes nya väggar upp till boxar och spiltor.

I A-stallet står de flesta ridskolehästar och detta är det stora stallet. Här finns sadelkammare, toalett, foderkammare och spolspilta. A-stallet har även en ingång till baksidan där vi har göselstacken, fånghagen, extrahagen, den stora utebanan och gång till privathagarna i naturreservatet. Ett jättemysigt stall med många fina hästar!

B-stallet var en gång i tiden fullt av ponnyboxar och byggdes om för uppfylla gällande djurskyddsbestämmelser. Vid 1994 års invigning kunde man besöka ett nytt B-stall med högre takhöjd och ny inredning med tre boxar och 13 nya spiltor.

Under 2011 slutfördes ombyggnationen av ena sidans spiltor till boxar. Så då var det 7 spiltor varav två småponnyboxar och 5 stora boxar och en ponnybox.

2014 byggdes sedan två ytterligare boxar och idag är det 8 boxar och endast 3 spiltor där två fortfarande är småponnyboxar. 

I stallets två sadelkammare hittar du all utrustning, både för ryttare men såklart också till häst.

Blåa sadelkammaren är ridskolans och när du ska rida är det där du hittar din hästs sadel och träns. Det finns även ridhjälm och västar att låna om du inte har egen. I sadelkammaren kan man även hitta extra borstar, benskydd och delar till utrustningen så som tyglar, pannband och sadeljordar. Vill du pyssla genom att byta borstar, tyglar eller putsa sadlar och träns: kom ihåg att fråga personalen först.

Stallets andra sadelkammare är privatsadelkammaren och där finns bara utrustning för privatryttarna.