TÄVLINGSFunktionär

Gå gärna med i facebookgruppen Inför tävling på Vigelsjö Ridskola - Funktionärer och Tävlingsledning - där diskuterar vi tävlingsupplägg, gör funktionärsplanering och annat!

Höstens funktionärslördag -
3 november 12.00-15.00

Vi samlas i klubbstugan klockan 12.00 för höstens funktionärslördag!

Vi rider, umgås och fikar gott - välkomna alla höstens funktionärer!

Tävlingskalendarium hösten 2018

Vi behöver hjälpas åt för att kunna arrangera tävlingar som blir proffsiga och visar vilken bra klubb vi är - dessutom är det ju roligt att arrangera tävlingar tillsammans! Man får vara med mitt i där det händer på tävlingen, tillsammans med sina klubbkompisar, och man lär sig jättemycket och har roligt under tiden. Dessutom får man se många fina hästar och duktiga ryttare! Som tack när man hjälpt till på tävling får man vara med på funktionärsaktivitet - läs mer nedan!

Många funktionärsuppgifter kräver ingen hästvana, alla kan vara med! Man behöver inte vara med hela dagen, och det behövs ofta lite insatser även dagen före och dagen efter en tävling – så kan man inte just på tävlingsdagen så kanske man kan hjälpa till med förberedelser eller efterarbete istället. När du är med som funktionär får du så klart fika och funktionärsmat (vid heldagstävling), och det finns alltid en tävlingsledare som delar ut arbetsuppgifter och håller i hela tävlingen.

Funktionärsuppgifter kan vara till exempel

• att vara med och bygga fram och bygga bort WE-bana eller hoppbana
  • vara funktionär på framridning eller framhoppning
  • hjälpa till med skyltning av vägen till tävlingen
  • baka till Kaffespiltan eller hjälpa till med inköp till Kaffespiltan
  • bygga fram och bygga bort dressyrstaket vid dressyrtävling
  • agera parkeringsvakt
  • sopa i ridhuset
  • vara banpersonal vid hopptävling
  • "springa med protokoll" vid dressyr- och WE-tävlingar

Hur gör man för att vara med på funktionärsaktivitet?

• Var funktionär på 3 klubbtävlingar/pay-and-arrangemang under en termin. När vi har klubbtävling/pay-and-arrangemang behövs 6-8 funktionärer mellan ungefär 10.00-15.00, och tävlingarna är oftast på söndagar.
  • Var funktionär på 2 av våra lokala/regionala tävlingar under en termin. När det är lokala tävlingar behövs ca 20-25 funktionärer (beroende på gren) mellan 7.30-17.00, och tävlingarna är oftast på lördagar och söndagar.

Vad gör vi på funktionärsaktivitet?

• Vi rider - kanske någon liten tävling i lag eller någon kul ridövning
  • Vi fikar och äter något tillsammans, om vädret är bra grillar vi
  • Har kul och klappar om oss själva för vi är så himla bra tävlingsarrangörer!

Tack alla suveräna funktionärer för tävlingsåret 2017 - vi ses igen i funktionärsvästarna till våren!

Tack alla superfunktionärer för vårterminen 2018 - ha en härlig sommar så ses vi i höst igen!