PAY AND JUMP

HOS RIDKLUBBEN NORRTÄLJE RYTTARE
på Vigelsjö Ridskola

Pay and jump - hopparrangemang som är öppna även för dig som inte är medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Vill du bli medlem gör du det enkelt här på hemsidan.

Anmälan sker i Tävlingsdatabasen!

Datum för pay and jump vårterminen 2018:

TÄVLINGSKALENDARIET

VÄLKOMMEN PÅ Pay and jump

För att starta i pay and jump krävs inget medlemskap i Ridklubben Norrtälje Ryttare, och varken häst eller ryttare behöver ha licens för att delta. Avsikten med dessa träningstävlingar är att ge ekipage möjlighet att rida en bana under tävlingslika förhållanden. Hästen skall vara vaccinerad enligt TR.

Man får alltid möjlighet att fullfölja hela sin runda, och tränare eller annan hjälp får följa med in på banan.

Vid ej felfri ritt i pay and jump ingår omstart om man så vill.

Vi har inget funktionärskrav vid våra pay and-arrangemang.

Vi tillämpar TR vad gäller hästens utrustning och hälsotillstånd, samt naturligtvis reglerna om olämplig bestraffning. TR:s regler vad gäller ryttarens utrustning tillämpas. Hästar under 4 år får inte starta.

Observera att då detta är träningsarrangemang gäller enbart ryttarens egen olycksfallsförsäkring om olyckan skulle vara framme. Försäkring via ryttarlicens eller arrangerande klubb gäller ej.

Tävlingsledare pay and jump
Sara Forsberg

Tävlingsdatum pay and jump vårterminen 2018
27 maj 2018
10 juni 2018

Första start klockan 11.00.

Pay and jump kostar 150 kronor per start. Vid ej felfri ritt ingår omstart som så önskas utan extra avgift.

Max 2 starter per ekipage.

Anmälan till pay and jump sker i Tävlingsdatabasen, TDB.

Pay and jump är öppet även för icke medlemmar.

Vill du bli medlem gör du det enkelt direkt på hemsidan - Klicka här.

Anmälan, avanmälan, betalning och startlistor
Anmälan sker i Tävlingsdatabasen, TDB.

Betalning sker i TDB i samband med anmälan.

Avanmälan sker enligt TR, och görs i TDB.

Startlistor läggs upp på hemsidan senast dagen innan tävlingsdatum.

Tävla på ridskolehäst
För att tävla ridskolehäst krävs ridskolechefens godkännande innan anmälan.

Parkering av hästtransporter sker på Lommarskolans fotbollsplan.

Vaccinationsintyg skall uppvisas innan du lastar ur din häst.

Sekretariat
Sekretariatet öppnar en timme före första start, och är förlagd vid domarvagnen vid utebanan då tävlingarna är på utebanan. Om tävlingen sker i ridhuset är sekretariatet förlagt på ridhusläktaren, alternativt i KaffeSpiltan.

Bangång
Tider för bangång framgår av startlistor.

Tävlingsbana och framridning
Tävlingsbana är utebana (30 x 65 m). Om vädret skulle ställa till det är tävlingsbanan inomhus, ridhus (20 x 40 m).

Vid tävling på utebanan;
Framridning sker i ridhus (20 x 40 m) samt i paddock (20 x 35 m).

Vid tävling i ridhuset:
Framridning på övriga banor - paddock (20 x 35 m) och utebana 30 x 65 m), alternativt i ridhuset i mindre grupper (anslås i samband med publicering av startlistor).

Ryttarens klädsel och hästens utrustning
Hjälm och väst enligt TR:s bestämmelser.

Hästarna/ponnyerna skall vara utrustade enl. TR. Önskar man avvika från TR skall du prata med tävlingsledaren innan klassens början.

För alla ekipage - använd gärna säkerhetsväst (obligatoriskt för ryttare under 18 år).

Placeringar och priser
Pay and jump: deltagarrosett finns att köpa i sekretariatet, kostnad 30 kronor.