Älskade Bonzaij

Idag har älskade Bonzaij hastigt avlivats efter ett kraftigt kolikanfall. Jag är glad att fått förmånen att få arbetat med , fått rida och lära känna fantastiska Bonzaij, Det är med djup sorg och beklagar verkligen sorgen och tänker på familjen Åsbom...

Bonzaij sprang idag in från hagen som en lycklig och hungrig häst som stod i sin box och åt. Linda hade lämnat stallet efter sin stalltjänstpass och han mådde bra. Efter en timme upptäckte personalen att han inte mådde bra. Han visade symptom på gaskolik och hade ont. Veterinär tillkallade redan efter en timme och kunde redan då konstatera att han hade fått en svårartad tarmomvridning och kunde inte bajsa trots att han kämpade och försökte. Det kan finnas många orsaker till buksmärtor så det är svårt att avgöra vad som är orsaken till kolik och tarmvred. Viktigt att komma ihåg i Bonzaijs fall är att han har blivit omskött enligt konstens alla regler och ändå kan detta hända.  Efter att försökt hjälpa honom med smärtstillande och röra på honom under eftermiddagen och kvällen konstaterade veterinären att han hade fortfarande så ont och att det var helt stopp i tarmarna och det inte fanns något som vi kunde göra för honom. Så beslutet blev att han fick galoppera upp till de evigt gröna ängarna.

Trots att det är väldigt sorgligt det som har hänt känns det ändå på något sätt bra då alla som hanterat den här dagen gjort det verkligen på ett proffsigt sätt. Han fick verkligen inte lida i onödan.

Leila Bull

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter