SommarFODERVÄRD 2018
30 juli-3 augusti

Vi avslutar sommaren innan höstens ridtermin börjar med ett sommarfodervärdsläger!

Sommarfodervärd pågår 30 juli-3 augusti (5 dagar), och under dessa dagar ansvarar du självständigt för din lägerhäst varje dag. Vi sätter igång hästarna inför hösten!

Sommarfodervärdslägret vänder sig både till vuxna och yngre, förkunskapskravet är att kunna rida självständigt i alla gångarter, och att självständigt kunna hantera sin lägerhäst.

Sara Forsberg är instruktör under sommarfodervärdslägret. Sara finns tillhands om du behöver hjälp i stallet och med din lägerhäst under dagen, och det är också Sara som håller i ridning och teori.

• Måndag - 9.00-15.00
  • Tisdag - fredag 13.00-16.00
  • Fika finns, du tar med egen lunch på måndagen

Sommarfodervärdslägrets första dag, måndag, startar vi klockan 9.00 i Klubbstugan.
Schema måndag 30 juli:
9.00 Samling, fika, uppstart
Fixa stallet, boxarna, förbereda stallet för att hästarna kommer hem från betet
...och sedan hämtar vi ned lägrets hästar från betet!
11.30 Lunch (egen lunch)
Hästskötsel, visitation
Ridning (uteritt)
Teori efter ridpasset, hästskötsel, utsläpp, persedelvård
15.00 Fika och slut för idag

Så här kan en dag som sommarfodervärd se ut tisdag-fredag
13.00 Hämta hästar från hage
Hästskötsel, visitation
14.00 ridning (uteritt måndag-onsdag, på bana torsdag-fredag)
Teori efter ridpasset, hästskötsel, utsläpp, mockning, persedelvård
16.00 Fika och slut för idag

Du (eller din målsman) ansvarar för att du är olycksfallsförsäkrad.

Medlemmar i Ridklubben Norrtälje Ryttare omfattas av föreningens olycksfallsförsäkring. Du kan komplettera din anmälan med medlemsavgift till Ridklubben Norrtälje Ryttare. Det gör du direkt på vår hemsida, och då omfattas även du av föreningens olycksfallsförsäkring. Klicka här för att bli medlem.

Pris: 1 500 kronor

Villkor: Vid förhinder sker ingen återbetalning, men du kan överlåta bokad plats till någon annan.