Grönt kort

Alla som tävlar från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt Kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt Kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Alla som är 18 år eller äldre, som inte har Grönt Kort idag men vill börja tävla, bör gå hela kursen. De kan dock välja att göra både de delprov som kursen innehåller samt det slutliga praktiska och det teoretiska provet.

Alla mellan 14-18 år ska delta i en obligatoriskt Grönt Kort-kurs.

Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå Grönt Kort-kursen och avlägga proven. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget Grönt Kort.

För barn upp till och med 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt Kort ska delta i kursen, och ta Grönt Kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person. Uppsuttna krav gäller dock inte målsman, det är den tävlandes kunskap som ska intygas. Ridkunskapen intygas av lägst Ridlärare Level 1 eller C-tränare.
*Målsman/annan vuxen kan vara förälder, tränare, linförare etc.

Ex. Ett barn som gått Grönt Kort-kurs med målsman vid 12 års ålder eller yngre måste alltså ändå gå om kursen själv, tidigast det år han/hon fyller 13 år.

Barn som är 12 år eller yngre och deltar tillsammans med målsman/annan vuxen betalar inte kursavgift vid Grönt Kort-kurs.

För att lösa ryttarlicens krävs det att man har ett Grönt Kort. Man tar det Gröna Kortet genom att delta i en kurs, och sedan genomförs ett teoretiskt och praktiskt prov.

Kraven för Grönt Kort är att lära sig att hitta i Tävlingsreglementet, TR, och samtidigt lära sig vilken utrustning och vilka regler som gäller för häst och ryttare på en tävlingsplats, samt andra viktiga regler i tävlings-sammanhang.

Här kan du som gått Grönt Kort-kurs hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare boka in ditt provtillfälle.

Provtillfälle finns alla lördagar klockan 15.00. Om tiden inte passar hör av dig till kansliet så hittar vi en annan tid - ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se

3052 Skrivning GröntKort kursdeltagare RNR

Pris:
Antal:

Här kan du som inte gått Grönt Kort-kurs hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare boka in ett provtillfälle.

Detta är inte ett kurstillfälle, utan avser prov för Grönt Kort. Vi anordnar provtillfället, du ansvarar själv för att ha gått igenom material och vara förberedd. Är du under 18 år måste du ha genomgått en kurs för att kunna ta Grönt Kort.

Provtillfälle erbjuds alla lördagar klockan 15.00. Om tiden inte passar hör av dig till kansliet så hittar vi en annan tid - ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se

3052 Skrivning GröntKort ej gått kurs hos RNR

Pris: