Grönt kort

För att lösa ryttarlicens krävs det att man har ett Grönt Kort. Man tar det Gröna Kortet genom att delta i en kurs, och sedan genomförs ett teoretiskt och och praktiskt prov.

Alla som tävlar från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt Kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt Kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Kraven för Grönt Kort är att lära sig att hitta i Tävlingsreglementet, TR, och samtidigt lära sig vilken utrustning och vilka regler som gäller för häst och ryttare på en tävlingsplats, samt andra viktiga regler i tävlingssammanhang.

Man måste ha Grönt Kort när man tävlar från inbjudningstävling och uppåt från 1 januari det år man fyller 14 år. Året du fyller 13 år kan du ta eget Grönt Kort. Du som är 13 år och yngre kan gå kursen tillsammans med målsman eller annan myndig person som tar det Gröna Kortet, och sedan följer med vid tävlingar. När målsman/annan vuxen tar Grönt Kort ansvarar han/hon för att den unga ryttaren efterlever kraven under Grönt Kort under tävling.

När: Onsdag 24 april 2019
Tid: 10.00-18.00
Instruktör: Leila Bull

Kursen är på totalt 12 timmar, inklusive förberedelser och hemstudier.

Enklare lunch ingår.

Förberedelser innan kursen: Du kommer få material skickat till den postadress du anger i anmälan. Tillsammans med materialet så får du information om vad du behöver göra innan och efter kurstillfället.

Innehåll: - Du är en del av Svensk Ridsport -Ridsportens etiska riktlinjer -Ridsportens olika grenar och tävlingstyper -Tävlingsreglemente - Anmälan, hur går det till - Funktionärer – får allt att fungera på tävlingen -
Väl förberedd - Dags att åka till tävling - På tävlingsplatsen -Tillbaka i stallet

Provtillfälle: För att bli godkänd skall du klara ett antal delprov som vi gör under kursens gång samt avlägga ett slutprov. Slutprovet kommer att avläggas efter kursen – vi bestämmer gemensamt datum för provtillfälle.

Vid anmälan - tänk på att ange en korrekt postadress så material kan skickas hem innan kursen, samt att ange namn och personnummer för den som ska delta i kursen.

Denna aktivitet är öppen även för dig som inte är medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare.

Villkor: Bokning gäller vald dag och tid. Vid förhinder sker ingen återbetalning, men du kan överlåta bokad plats till någon annan.

Anmälan stänger klockan 15.00 dagen innan.