SITSCLINIC OCH SITSANALYS

22 NOVEMBER 2020 - MARI ZETTERQVIST BLOKHUIS
10 JANUARI 2021 - UPPFÖLJNING LEILA BULL

Ridklubben Norrtälje Ryttare har förmånen att få besök av Marie Zetterqvist Blokhius den 22 november 2020.

Mari är utbildad ridlärare (Svensk Ridlärare Level 3) och har en Fil kand i pedagogik. Hon har undervisat blivande ridlärare i pedagogik och undervisningsmetodik på Strömsholm under många år. Innan Mari flyttade till Strömsholm jobbade hon som ridlärare i Linköping och Katrineholm. Sedan år 2007 driver Mari MZ Equitation.

Mari har utvecklat en digital coach för ryttare, som heter Rider's Position. Den ska hjälpa ryttare att sitta bättre i sadeln, för att minska skador, värna om hästarna, och bidra till bättre ridsport.

Nästan all kommunikation under ridning sker genom ryttarens sits. Därför utvecklar företaget en digital coach som distribueras i form av en app, den ger feedback på sitsen i realtid baserad på en rörelsesensor som mäter ryttarens sits. Därigenom skapas en bättre ridupplevelse för såväl häst som ryttare. Målet är att revolutionera sättet man lär sig rida på och att bli världsledande vad gäller digital coaching i realtid inom ridsporten.

Kommer du med häst "utifrån" till vår anläggning? Läs mer här om förebyggande smittskydd och hästägarförsäkran.

I samarbete med SISU!

Sitsclinic och sitsanalys
22 november 2020 + 10 januari 2021

Instruktör 22 november Mari Zetterqvist Blokhuis
Instruktör uppföljning 10 januari: Leila Bull

12 platser 8 platser

Kursen är öppen både för dig som medlem som vill rida ridskolehäst, och för dig som kommer med egen häst.

Söndag 22 november
Föreläsning, ridlektion och sitsmätning med Mari Zetterqvist Blokhuis

15.00-16.30 Föreläsning, diskussion och frågor kring sitsens påverkan​. Genomgång av hur sitsanalysrapporten ser ut och hur du ska läsa analysen. Vad kan du få ut?

16.30-17.30 Ridning grupp 1 (6 4 deltagare) med Mari som ridlärare och ridpasset avslutas med att göra en mätning av ryttarens sits i galopp.

17.30-18.30 Ridning grupp 2 (6 4 deltagare), med samma upplägg som första gruppen.

Mari skickar ut vars och ens individuella sitsanalys till deltagarna inom en vecka efter mätningstillfället.

Söndag 10 januari
Uppföljning och ridlektion med Leila Bull

Deltagarna delar sina resultat i god tid innan uppföljningstillfället till Leila. Utifrån dessa delas deltagarna upp i två grupper och hästar fördelas utifrån vad var och en behöver arbeta mer med i sin sits.

13.00-14.30 Diskussion och uppföljning av mätresultaten

14.45-15.30 Ridning grupp 1 (6 4 deltagare)

15.30-16.15 Ridning grupp 2 (6 4 deltagare)

Villkor: Bokning gäller vald dag och tid. Vid förhinder sker ingen återbetalning, men du kan överlåta bokad plats till någon annan.

3052 201122 + 210110 Sitsclinic och sitsanalys

Pris:
1 600 kr
Slut i lager

Integritetspolicy och hantering av personuppgifter
Du kan ta del av vår Integritetspolicy och läsa om hur vi hanterar personuppgifter på hemsidan under Klubben/Integritetspolicy