Träffar för alla RNRs tränings- och tävlingsintresserade medlemmar 2019!

Tävlingsinspirationsträff utan häst första onsdagen varje månad klockan 18.30-20.00
Vi firar förra månadens placerade tävlingsekipage med tårta. Dessutom kommer intressanta personer på besök som kan inspirera till fortsatt träning och fortsatta tävlingsframgångar! Träffarna är gratis, och öppna för alla medlemmar i Ridklubben Norrtälje Ryttare.

Datum och teman vårterminen 2019
Kommande träffar

8 maj 18.30 (obs! andra onsdagen i maj!)
Gabriella Pernler - Att planera och rita hoppbana

3 april 18.30
Cajsa Ericsson och Mari Zetterqvist Blokhuis  - Hållbar häst - skadefri med vardagsträning

5 juni 18.30
Josefin Persson - Att ta steget att börja tävla

Gabriella Pernler är ridskolechef på Uppsala Ponnyklubb, och erfaren banbyggare (det är Gabriella som är banbyggare för våra lokala hopptävlingar i början på juni). Gabriella kommer till oss och berättar om hur man tänker när man ritar en trevlig, inbjudande och lagom utmanande hoppbana, vad man har att rätta sig efter i tävlingsreglementet, och annat som spelar in för att få till en riktigt bra hoppbana.

Hur kan vi bygga upp våra hästar så att de klarar av att prestera och ändå vara hållbara? Cajsa Ericson, sjukgymnast med studier i fysioterapi inom veterinärmedicin, och Mari Zetterqvist Blokhuis, expert på ryttarens sits, har samlat praktiska övningar,  fakta och råd från professionella ryttare om vad som krävs för att lyckas med det. Det handlar om att träna hästens kondition, styrka och balans såväl som koordination, coremuskler och liksidighet.

Datum och teman vårterminen 2019
Tidigare träffar

2 januari 18.30
Upptaktsfika 2019!

6 februari 18.30
Smittskydd - Susanna Staaf, Distriktsveterinär

6 mars 18.30

Maxine Nilsson - Den ädla konsten att hitta rätt sadel

OM FÖRELÄSNINGEN:
Med denna föreläsning vill jag ge hästmänniskor och ryttare en bra grund inom ämnet sadlar. Det är inte en föreläsning som lär dig passa in sadlar, utan mer ger dig verktygen att se när en sadel inte passar och ge tips på vad du ska tänka på inför tex. ett sadelköp. Under föreläsningen går jag igenom följande:

- Sadelns funktion och ”anatomi”
- Genomgång av olika typer av sadlar och material.
- Hästens anatomi och möjlighet att bära sadel och ryttare.
- Sadelgjordar, paddar och övrig kringutrustning.
- Sadelproblem
- Skötsel och hantering av sadeln.
- Tips inför köp av sadel.

OM FÖRELÄSAREN:
Jag heter Maxine Nilsson och driver sedan snart 2 år tillbaka Norrtälje Sadelmakeri AB. Jag är Sadelmakare med gesällbrev och har en 3-årig sadelmakarutbildning i ryggen. Jag har även studerat hästmassage upp till steg 2 på Axelsons för att bättre förstå hästens anatomi och biomekanik. I nästan hela livet har jag dessutom varit hästmänniska och ryttare och hästar och sadlar är min stora passion!