FRITIDSGÅRDEN DILBA
på Vigelsjö Ridskola

Fritidsgården Dilba på Vigelsjö Ridskola är en öppen fritidsgård.

Vi kallar vår fritidsgård för Fritidsgården Dilba - döpt efter  shetlandsponnyn Dilba, fritidsgårdens första maskot!

Fritidsgården Dilba är till för dig som är 9 år eller äldre, och som är (eller vill bli) medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare (här kan du bli medlem, om du inte redan är det).

Måndag - fredag 15.00-19.00
Lördag 11.00-15.00
Söndag 9.00-13.00

Dilba flyttar till en egen familj i januari 2019! Tack fina Dilba för allt du gjort hos oss!
(film Matilda Sydell Alm, vissa bilder Rebecka Herbring)

Fritidsgården är öppen alla veckans dagar för medlemmar som är 9 år och äldre.

Fritidsgården Dilba är vår egen fritidsgård, och inte ett fritids. Det är föräldrarna som är ansvariga för sina barn när de är på fritidsgården hos oss, vi är inte ett fritids likt det som erbjuds i anslutning till skola, utan en del av verksamheten i vår medlemsförening. Naturligtvis omfattas man av försäkringen som alla klubbens medlemmar omfattas av. På vår fritidsgård finns Louise, Ebba och Sandrine till hands för att barnen ska få en givande och rolig dag.

Måndag, tisdag, torsdag och fredag är det Louise Welin du möter, på onsdagar och lördagar träffar du Sandrine Engstrand, och på söndagar är det Ebba Söderman som håller i fritidsgården.

Måndag-fredag finns personal på plats 15.00-19.00, på lördagar är det 11.00-15.00 som gäller, och på söndagar 9.00-13.00.

Ca 14.30 kommer hästarna in från hagen på vardagarna, och då vill de äta i lugn och ro till kl 15.00, sen går det bra att sköta om hästarna, hjälpa till i stallet, leka utomhus mm.

På lördagar och söndagar finns även Stallvärdar i stallet!

Fritidsgården Dilba på Vigelsjö Ridskola finns även på Facebook. Där berättar Louise, Sandrine och Ebba löpande mer om vad som händer under veckan.

Välkomna!

Nyårshoppet 2019!

Klicka på bilden och läs vad Ponnypappan skriver om käpphästar!

Vi i stallet
- hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år!

Vi startar upp Vi i stallet-kursen under vecka 14 2018:
Tisdag 3 april 16.00
Onsdag 4 april 16.00
Torsdag 5 april 16.00
och därefter kör vi varje torsdag klockan 16.00 fram till 24 maj!

Den 27 maj är det Vi i stallet-tävling i stockholmsdistriktet, och vi kan anmäla ett eller flera lag dit om några vill vara med - Louise håller i detta på fritidsgården!

Fantastisk käpphästkadrilj framfördes under medlemsfesten 14 januari - klicka på bilden så kommer du till fritidsgårdens facebookgrupp, där du kan se videos!

Dilba blev Årets Ridskolehäst 2017!

Det här gjorde vi på höstlovet 2017!
Klicka på bilden för att läsa

Dilba på Friends!

Dilba är installerad och klar på Friends, hon kommer vara med i showerna under Sweden International Horse Show!

Lucköppning i Friends snällkalender!

Lucka 1!

SÄGA HEJ
Gör någon glad genom att hälsa! Hälsa på dem du möter idag och se vad som händer.

Lucka 2!

SPRID GLÄDJE
Sätt upp positiva lappar, i trapphuset, i mataffären, i skolkorridoren!

Lucka 3!

VISA ATT DU TÄNKER PÅ NÅGON
Det är härligt att veta att någon tänker på en. Visa för de du bryr dig om att de finns i dina tankar genom att till exempel skicka ett meddelande.

Lucka 4!

LE MOT DEM DU MÖTER
Visste du att ett leende kan smitta? Le mot dem du möter så får du garanterat ett par leenden tillbaka.

Lucka 5!

ÖNSKA ALLA DU TRÄFFAR EN BRA DAG
Omtanke kan skapa en mer positiv atmosfär. Bidra till en härligare stämning genom att önska dem du möter en bra dag.

Lucka 6!

VISA OMTANKE GENOM ATT LYSSNA
Ett enkelt sätt att se en annan människa är genom att fråga hur de mår. Gör det du också och kom ihåg att lyssna på svaret.

Lucka 7!

STÖTTA NÅGON SOM BEHÖVER DET
Stötta någon i din närhet som du tror behöver lite avlastning. Erbjud dig att gå ut med hunden, hjälpa någon med läxorna eller något annat uppskattat.

Lucka 8!

LYFT FRAM POSITIVA EGENSKAPER
Fokusera på det som är positivt hos personer i din omgivning och berätta det för dem. Det kan hjälpa till att stärka deras självkänsla.

Lucka 9!

SKAPA DIN DRÖMDAG.
Tänk på saker som får dig att le och gör något du blir glad av ❤

Lucka 10!

GE EN PRESENT TILL BREVBÄRAREN
Uppmärksamma brevbäraren genom att visa uppskattning för att du får din post varje dag. Häng ut en liten present tills nästa gång han/hon kommer

Lucka 12!

LÄMNA ETT SNÄLLT BREV
Skriv ett snällt meddelande och lägg i någons brevlåda. Det är alltid kul och spännande att få ett oväntat brev.

...sen fick våra hästar på ridskolan ett virus, och vi fick begränsa tillträdet till stallet - så resten av luckorna öppnades av personalen under morgonsysslorna!

Tack Friends-kalendern för många bra tips!!!