Stallvärd

Att vara Stallvärd innebär att du på lördagar och söndagar får vara med i stallet och ta lite extra ansvar tillsammans med personalen som jobbar i stallet. Att vara stallvärd är en del av vår Ledarskola för unga.

Du hjälper till att ta in hästar från hagen, gör iordning hästar till ridlektioner, leder hästarna på lektioner. Som mer erfaren Stallvärd hjälper du även Extra-Stallvärdarna tillrätta. Som erfaren Stallvärd har du också möjlighet att vara med på Stallvärdsridningen på lördagen klockan 16.00 i samband med din stallvärdshelg. Allt detta som en del i vår Ledarskola.


När du är minst 10 år, kan leda häst med ryttare på i skritt och trav, sadla och tränsa så kan du få vara Extra Stallvärd på lördagar klockan 13.30-16.00. Som extra Stallvärd hjälper du bland annat till med sadling och tränsning inför lektionernan och leder på barnridning. När du deltagit vid 6 tillfällen så får du vara med på Stallvärdsridningen.

Är du nyfiken och intresserad så prata med Louise, Sandra eller din ridlärare.

Stallvärdarna har en egen sida på facebook som heter "RNR Stallvärdar". I den gruppen sker all kommunikation om vilka som ska vara stallvärdar på helgen (om ni inte har facebook sköter vi kontakt på annat sätt så klart!). Ansvarig för facebookgruppen är Louise Welin.