Här på travsport.se kan du följa länsstyrelsernas rapportering av anmälningspliktiga sjukdomar hos häst, exempelvis kvarka, influensa, abortvirus:
https://www.travsport.se/hastvalfard/smittskydd-och-vaccinering/smittoinfo/

Just nu finns till exempel konstaterad kvarka i Bälinge i Uppsala, konsterad kvarka i ett stall på Värmdö, samt ett misstänkt fall av kvarka i Norrtälje kommun. 

Det är jätteviktigt att tänka på att inte använda samma skor och kläder i olika stall. Tvätta och rengör ordentligt emellan, eller ha olika kläder du använder i olika stall. 

Vi måste hjälpas åt att begränsa smittspridning bland hästarna (också :-) ).

RYTTARFYS!

Häng med och träna ryttarfys! Läs mer och anmäl här

Välkommen på en söndagskurs med Jenniemy - Ner på tygeln eller upp på tygeln? Kursen innehåller en föreläsning, en clinic där Jenniemy rider och förklarar, samt ridning i två grupper för att praktisera teorin. Läs mer här!

NYA TVÅBENTA KOLLEGOR

Två nya/nygamla ansikten på ridskolan i höst - Susanne Karlsson och Katarina Aggring!

Susanne kommer vara instruktör framförallt på tisdagar och onsdagar, och Kattis framförallt på lördagar. Välkomna till oss "tvåbeningskollegor"!

Annika Svensson studerar till ridlärare på Vreta utbildningscentrum, och kommer att vara hos oss under höstterminen på praktik - du kommer möta henne både i stallet, på fritidsgården, tillsammans med stallvärdarna, som instruktör, och i övrigt på anläggningen!

13 augusti kör vi pay and jump - häng med! :-) 

Hej! Hoppas alla har en skön sommar! Terminen på ridskolan börjar igen den 23 augusti, och vi förbereder oss som bäst (samtidigt som vi har en massa härliga ridläger!).

I höst kommer det bli några förändringar hos oss, allra främst drivet av att vår Leila har bestämt sig för att söka sig vidare till annan ridskola närmare hemma. Det är så klart så otroligt tråkigt (och overkligt!), men också så roligt för Leila! (läs också Leilas tankar längre ner här!)

Leila kommer att vara kvar hela höstterminen på fredagarna. För eleverna i Leilas tisdagsgrupper, torsdagsgrupper och lördagsgrupper kommer vi att ha nya instruktörer på plats senast 1 oktober är planen, fram tills dess är Leila naturligtvis kvar. Vi kommer att skynda långsamt för att få till riktigt bra lösningar.

Jag (Erika) fortsätter på uppdraget som verksamhetschef (personal, ekonomi, planering) ytterligare en tid framöver, och kommer också ta hand om lite mer administration (ni kommer möta mig i ännu större utsträckning på kansliet).

Lotta Skoglund kommer att ta ansvaret för terminsplanering för grupperna, instruktörer, hästtilldelning med mera som rör lektionsridningen.

Jag återkommer med en presentation av hela personalgänget inför hösten inom de närmsta veckorna, och också presentation av de nya fyrfota arbetskamraterna som kommer till höstterminen.

Om ni har några frågor eller funderingar är ni jättevälkomna att ringa till mig (072-0373768) eller skicka mail till kansliet ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se.

Och så här säger Leila:
Hej allihop i sommarvärmen, Leila här. Under höstterminen från oktober, kommer jag att arbeta på Vigelsjö endast fredagar. Jag kommer att göra det för att jag av många olika anledningar har valt att säga upp mig. Vad ska hon göra istället då, frågar du dig kanske? Jo! Jag har fått ett erbjudande om att få arbeta på Gladö Ridsällskaps ridskola i Huddinge söder om Stockholm. Samtidigt som jag verkligen ser fram emot att få arbeta där bär jag ändå en viss sorg i hjärtat. Jag kommer att sakna att varje vecka få träffa mina fyrfota och tvåbenta arbetskamrater och framförallt alla härliga medlemmar och ridelever. Utifrån det perspektivet känner jag att det är en förmån att få fortsätta att komma och arbeta på fredagarna terminen ut. Vigelsjö och Ridklubben Norrtälje Ryttare har, är och kommer alltid att vara ”min plats på jorden”.

De Senaste inläggen

Facebook

Använder du facebook? Genom att gilla och följa vår rida Ridklubben Norrtälje Ryttare kan du lättare se till att inte missa viktigt och rolig information från klubben och ridskolan.

Instagram

Ett tillfälligt fel har uppstått med Instagramflödet. Var vänlig försök igen senare.