RIDKLUBBEN NORRTÄLJE RYTTARE

Ridklubben Norrtälje Ryttare och den föreningsdrivna ridskolan Vigelsjö Ridskola har sitt säte bara ett stenkast från Norrtäljes stadskärna. Vi är en plats för alla i alla åldrar, och välkomnar besökare, lektionsryttare, tävlingsryttare - alla som är intresserade av hästar och hästsport!

Vår föreningsdrivna ridskola är öppen 7 dagar i veckan för både barn och vuxna. Vi erbjuder gruppridning måndag till söndag, och utöver det har vi kurser, tävlingar, privatlektioner och andra aktiviteter. På sommaren har vi en mängd ridläger. Dessutom erbjuds så klart det dagliga hästpysslet som alla medlemmar kan ta del av!

Till vår Hästklubb (inte ett fritids, utan vår egen hästklubb i stallet) är alla medlemmar från 9 år och uppåt välkomna. Läs mer om Hästklubben här!

Vid funderingar och frågor om verksamheten kan du alltid
kontakta oss genom att mejla, ringa eller besöka oss!


På facebook hittar du oss på vår officiella facebooksida Ridklubben Norrtälje Ryttare samt i facebookgruppen Vigelsjö Ridskola - På Gång.

VÅR VISION

Vi på Ridklubben Norrtälje Ryttare och Vigelsjö Ridskola älskar hästar. Hos oss kan du träna och utvecklas i dressyr, hoppning, WE, CR, longering, körning, tomkörning, voltige, hästkunskap och allt annat som rör häst.  

Vi står för
* god hästhållning
* god ungdomsverksamhet
* utveckling av ridsporten.

Ridklubben Norrtälje Ryttare och Vigelsjö Ridskola är en plats för alla möjligheter!

VÅRA LEDSTJÄRNOR

Ridklubben Norrtälje Ryttare och Vigelsjö Ridskola är en klubb och ridskola för alla.

Våra ledstjärnor, vår code of conduct, gäller alla – ridande, föräldrar, personal, besökare, styrelse, privatryttare, ja alla som är med i vår klubb och alla som rör sig på vår anläggning.

Gemenskap – alla är välkomna, vi bjuder in varandra, vi ser varandra, och hjälper varandra

  • vi hälsar på varandra
  • vi peppar varandra, både i med- och motgång
  • vi är positiva och hjälpsamma


Ärlighet och mod – vi pratar direkt med varandra, inte om varandra – modiga, ärliga, trevliga i ton och bemötande

  • vi är ödmjuka
  • vi tänker på vad vi säger och hur vi säger det
  • vi tar reda på fakta, sprider inte rykten, och pratar inte illa om varandra


Respekt – vi visar respekt för varandra, för hästarna, och för våra gemensamma regler

  • som vi vill bli bemötta bemöter vi andra

Våra ledstjärnor gäller alltid, och i alla sammanhang, inklusive sociala medier.

Om man vid något tillfälle tycker att våra ledstjärnor inte efterlevs, så tar man i första hand upp detta direkt med personen i fråga. Om man vill ha mer stöd för att kunna göra det, så kontaktar man någon i personalen eller någon i styrelsen (kontaktuppgifter finns på hemsidan).

Riksidrottsförbundet och BRIS har tagit fram sju ledstjärnor för tryggare barn- och ungdomsidrott - Barnens spelregler. Du hittar dem här!