VÄLKOMMEN TILL VIGELSJÖ RIDSKOLA -
Ridklubben Norrtälje Ryttares ridskoleverksamhet


För att börja rida tar du kontakt med ridskolan genom att fylla i formuläret här nedan. Vi återkommer sedan till dig om en passande plats i någon av ridgrupperna, med all information du behöver för att komma och rida hos oss!

Du kan börja rida i grupp hos oss från du är 7 år. Innan dess erbjuder vi barnridning som bokas per gång, för barn från 4 år.

Vi har en viktgräns på ca 90 kilo.

Vi har minst två tillfällen varje termin i abonnemangsgrupperna som är avsuttna tillfällen.

Vill du rida i hoppgrupp behöver du rida två gånger i veckan, det vill säga en "vanlig" grupp och hoppgrupp. Detta för att du även ska komma framåt med din grundridning.

För att ge tillfälle till så många elever som möjligt att vara med, och för att ge ryttaren bästa förutsättningar, får man rida med fast plats i max en grupp per dag.

 

Vigelsjö Ridskola erbjuder ridlektioner i ridhus, på utebana och i skog och mark. Förutom dressyr får eleverna även träna på markarbete och hoppningens grunder, Working Equitation, även voltige och körning kan stå på schemat. Till detta kommer hästkunskap i form av teorilektioner två gånger per termin. Vi erbjuder också en mängd andra aktiviteter som privatlektioner, hoppkurser, sitsclinic, och så klart ridläger. Under Aktiviteter hittar du aktuella aktiviteter för anmälan. 

Vi delar upp ridavgiften i månadsbetalning (förskottsbetalning) med förfallodatum den 28:e varje månad. Fakturorna skickas från Svea Ekonomi med post, alternativt anmäler du dig för autogiro. Du kan läsa mer här om priser och betalning, samt våra villkor.

För att rida på ridskolan behöver man vara medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. I medlemskapet ingår en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet. Läs mer om medlemskap och försäkringen här.

Ta en titt på ridskolans olika ridgrupper och du får en översiktlig beskrivning av vad du kan förvänta dig som elev i ridskolans olika lektionsgrupper. För varje termin finns en övergripande planering för hela ridskolans verksamhet, och utifrån den gör ridläraren en individuell planering för varje ridgrupp. Här ser du hur veckans lektionsschema ser ut.

Deltagande i abonnemangsverksamhet löper tillsvidare med en uppsägningstid om tre (3) månader från och med den månad du anmäler uppsägning (innevarande månad/månad då du säger upp + 2 kalendermånader). Under uppsägningstiden gäller betalningsskyldighet och rätt att utnyttja betalt abonnemang.

Uppsägning skall ske skriftligen genom att använda formuläret här. 

Anledningen att vi har en uppsägningstid på tre månader, vilket kan tyckas långt, är att vi är en ideell förening, där medlemmarna tillsammans äger hästar och har anställd personal. Vi behöver framförhållning för att kunna driva medlemmarnas verksamhet på ett tryggt och säkert sätt.

Om man inte är säker på att man vill rida tre månader framåt i tiden finns alternativ som bokas per gång, till exempel barnridning (för yngre), privatlektioner, drop-in-ridning, övriga aktiviteter som annonseras löpande.

JAG VILL BÖRJA RIDA - INTRESSEANMÄLAN!

  • Hit skickas information, se integritetspolicy
  • Är det något ni undrar över eller vill att vi ska veta om er anmälan?
  • Genom att klicka ja godkänner jag att mina kontaktuppgifter lagras i Ridklubben Norrtälje Ryttares medlemsregister. Uppgifterna används för administration och kontakt rörande ridning och aktiviteter i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Detta inkluderar också administration kring stöd och bidrag för föreningen, samt administration som krävs i förhållande till Ridsportförbundet och liknande. Alla medlemmar behöver vara registrerade i Ridklubben Norrtälje Ryttares medlemsregister. Om jag vill ta bort mina uppgifter ur registret kontaktar jag kansliet. Läs mer om personuppgiftslagen under fliken Klubben - bli medlem