hästarna på vigelsjö Ridskola

Här kan du läsa mer om klubbens fina hästar!

Längre ner på sidan hittar du också de privathästar som står uppstallade hos oss på ridskolan.

ANABEL

Anabel
Sto, Haflinger
D-ponny (148 cm)

Född 27 april 2002
e: Artos
u: Adele
ue: Almrausch
Uppfödare: Wolfgang Eldau, Schaneberg - Österrike
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Anabel flyttade till Vigelsjö Ridskola sommaren 2016, från sin tidigare arbetsplats som ridskolehäst på Täby Ryttarcenter. Anabel är en bestämd dam som tycker om ordning och reda när man arbetar i ridhuset. Hon är ett tryggt sto som gillar att arbeta både i dressyr, hoppning och we.  Anabel går främst med i juniorgrupper som kommit lite längre i sin ridutbildning samt vuxengrupper.

ALANYA

Alanya
Sto, Halvblod, (162 cm)

Född 2006
Okänd härstamning
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Alanya kom till ridskolan i augusti 2017, från Väderstad.  Alanya är en erfaren och välutbildad ridskolehäst, som gillar både hoppning och dressyr. En fantastisk häst som alla kan rida! Hon går alla typer av lektioner, inklusive FU.

ATLAS

Atlas
Valack, Shetlandsponny
B-ponny, (115 cm)

Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Atlas kom till ridskolan våren 2019, och har tidigare arbetat som ridskolehäst i Hallstavik.
Som ridskolans minsta ponny, arbetar Altas främst i barn- och juniorgrupper och är en fantastiskt ridbar shetlandsponny som fungera lika väl när man vill träna dressyr, hoppa eller WE.

BILLY

Tarmon Hurricane ”Billy”
Valack, Connemara
C-ponny, (138 cm)

Född 2008
e. Windy's Boy
u. Playgirl
ue. Smokey Playboy
Uppfödare: Tom Ahse, Irland
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Billy kom till oss i maj 2018 och är en av flera av våra ponnyer som kommer från Irland. Denna fina lilla ponny är en riktigt ansvarfull valack som fungerar väldigt bra i dressyr, hoppning och WE. Billy rids både av barn, juniorer och mindre vuxna. 

BARBRO

Shanns Pets, ”Barbro”
Sto, Irländsk korsningsponny 
C-ponny, (135 cm)

Född 2011
Okänd härstamning
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Barbro kom till ridskolan våren 2019, från att tidigare arbetat på ridskola i Hallstavik. Barbro är en näpen dam som går både barn- och juniorgrupper. Hon är guidar sin ridelev lika lättsamt i både dressyr och hoppning. WE är något som hon håller på att bekanta sig med.

BOSSE

Bonzai Arden "Bosse"
Valack, Svensk Ridponny
C-ponny (139 cm)

Född 2008
e. Bocaccio Arden RP149
u. Jasmine RNF2697
ue. Bolero RNF58
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Bosse kom till ridskolan i början på juni 2018. Han har tävlat både hoppning och dressyr på lokal nivå med sin förra ägare. Bosse träffar främst våra barn och juniorer som rider på ridskolan.

BRYLANT

Brylant
Valack, Polskt halvblod (165 cm)

Född 15 juli 2006
e: Rywal
u: Bona
ue: Browar
Uppfödare: Paczkowski Andrzej, Polen
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Brylant kom till ridskolan under sommaren 2015. Brylant har tävlats i hoppning, och innan han kom till vår ridskola jobbade han som ridskolehäst på Rävsta ridskola. Brylant kan till en början uppfattas som en långsam herre. Lär du dig att hitta ”de rätta knapparna” är han en fantastisk kamrat att rida i dressyr, hoppning och WE.

DANDY

Dandy Dick, ”Dandy”,
Valack, Irländsk Sportponny
C-ponny (138 cm),

Född 2010
Okänd härstamning
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Dandy kom till ridskolan i juli 2019, och har tidigare varit på Ekerö och arbetat på ridskola under ett år. Dandy är en social herre som håller på att bekanta sig med sitt nya arbete på Vigelsjö Ridskola och rids därför främst av juniorer som kommit lite längre i sin ridutbildning samt av mindre vuxna ryttare.

DIANGO

Diango S GLK, ”Diango”
Valack, Tysk ridponny
D-ponny (148 cm)

Född 24 maj 2011
e: Friedrichshof Dark Gigolo
u: Naomi
ue: AMD D'Agostino
uppfödare: Renate See, Tyskland Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Diango kom till ridskolan i februari 2018, från att ha varit familjeponny. Diango är en trevlig, lugn och snäll ponny, mångas favorit! Han har misstänkt ”headshaking syndrome”, vilket innebär att hans nerver runt nacke och huvud är extra känsliga för solljus. Därför har han alltid täcke och solhuva i hage och huva när han rids utomhus. Diango guidar såväl barn, juniorer och vuxna i dressyr, hoppning och WE.

FAIGA

Faiga
Sto, Imp. Lettland (170 cm)

Född 1999
Okänd härstamning
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Faiga kom till ridskolan i januari 2019, från en lång karriär som ridskolehäst. Uttrycket ”är man stor, måste man vara snäll” stämmer verkligen in på detta populära sto. Alla kan rida på Faiga, liten som stor i såväl dressyr, hoppning som WE. Hon gör även en ovärderlig insats som FU-häst.

HUGO

Hugo
Valack, Gotlandsruss
B-ponny (128 cm)

Född 31 maj 1995
e. Julit 394
u. Cilka 3299
ue. Komet 338
Ägare: Jill och Joy Fylking

Hugo kom till ridskolan vårterminen 2019 och är vår äldsta fyrbenta medarbetare i stallet. Han har tävlingsmeriter i både hoppning och dressyr och är inkörd. Han är en fantastisk ponny som uppskattas av många. Hugo är också det självklara valet när våra minsta FU-elever ska rida.

PÄRLAN

Kilrooskey Pearl, "Pärlan"
Sto, Imp. Irland
C-ponny (135 cm)

Född 2011

Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Pärlan kommer till ridskolan i oktober 2019. 

INGEBORGA

Ingeborga
Sto, Polskt halvblod (160 cm)

Född 18 augusti 2009
e: Comandor
u: Ingrid
ue: Barbur
Uppfödare: Sobcza Andrzej, Polen
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Ingeborga kom till ridskolan hösten 2015. Hennes arbete som ridskolehäst passar henne utmärkt då hon är en ambitiös dam både i hoppning och dressyr. Ingeborga är en snäll liten storhäst med ett hjärta av guld. Hon rids främst av våra ungdomar och  vuxna elever i både dressyr, hoppning och WE. 

LATOYA

Latoya
Sto, Lettiskt halvblod (165 cm)

Född 2012
e, Bonaparte LV
u, Dûda LV
ue, Duets
Uppfödare; Andra Klavina, Lettland
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Latoya kom till ridskolan i februari 2018. Hon var då ett stort lite barnsligt sto som fick lära sig att bli skodd och hur man umgås med sina kompisar i hagen - Latoya är en av våra yngre hästar som fortfarande är under utbildning. Hon är otroligt social och älskar att bli ompysslad. Hon rids främst av vuxna elever, men är också så snäll att hon gärna låter både barn och juniorer guida henne i dressyr, hoppning och WE.  Latoya är även inkörd.

LILLEFIX

Säbys Lucky Lillefix, "Lillefix"
Valack, New Forest
D-ponny (145 cm)

Född 2008

Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Trygg och snäll D-ponny som kom till ridskolan i september 2019. Lillefix ska slussas in i lektionsverksamheten under hösten.

Ollie

Docs Brilliant Ollie, "Ollie"
Valack, Am. Quarter Horse (155 cm)

Född 15 maj 2010
e: Docs Brilliant Son
u: Acres Molly Dollie
ue: Rosas Royal Bob
Uppfödare: Sofia Oscarsson 
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Ollie kom till ridskolan i oktober 2017, från Charlotte Dillingers gård med främst fullblod i Riala. Han är utbildad inom westernridning, men har också haft det ansvarsfulla arbetet att vara lugn resekompis till sina fullblodskamrater när de skulle ut och tävla på galoppbanorna. Idag får han vara med och vara ridkompis till alla våra elever på alla nivåer och åldrar i både dressyr, hoppning och WE.

OTTO

S.O.S Upperclass Otto, ”Otto”
Valack, Engelskt halvblod (160 cm)

Född 1 januari 2009
Okänd härstamning
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Otto kom till ridskolan i juli 2019 från att gjort en lång resa från sitt hemland England. Där har han fina fälttävlansresultat från så sent som mars 2019. Otto är väldigt trevlig att rida i alla tre gångarter, och denna gosiga och sociala valack kommer med sin långa erfarenhet som fälttävlanshäst fungera fint i både dressyr, hoppning och WE när han har blivit varm i kläderna som ridskolehäst.

prins

Valack, Korsningsponny
C-ponny, (138 cm)

Född 2006
Okänd härstamning
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Prins kom till ridskolan i september 2017 och blev snabbt många elevers favorit. Prins är en mycket välutbildad kille, snäll och trygg även för de allra minsta ryttarna.

SURPRISE

Mr. Surprise ”Surprise”
Valack, Haflinger/Varmblod (152 cm)

Född 2000
e: okänd
u: Gelly
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Surprise är en uppskattad ridskolehäst av både vuxna och barn. Tillsammans med sin förra ägare har han goda erfarenheter som tävlingshäst i både hoppning och dressyr. Idag är han den trygga och allsidiga ridskolehästen som elever i alla våra grupper med barn, juniorer, vuxna kan rida, och han älskar att bli ompysslad. Surprise är också det självklara valet till våra FU-grupper. Namnet (som ju på betyder "överraskning") har sin förklaring. En morgon när ägarna till Gelly (Suprises mamma) kommer ut till hagen står det plötsligt ett föl i hagen bredvid hästen. Familjens nyinköpta haflingersto var dräktig utan att säljaren sagt något. Han kom som sagt som en överraskning.

TIGER

Karismas Tiger ”Tiger”
Valack, Gotlandsruss
B-ponny (125 cm)

Född 19 april 2004
e: Timon 533
u: Gera 3500
ue: Othello G 431
Uppfödare: Karisma Stuteri
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Tiger kom till ridskolan 2011 som unghäst. Nu är han en rutinerad ridskolehäst som även den minsta kan rida. Tiger är en jättesnäll häst som är mycket omtyckt på ridskolan och rids i både dressyr och hoppning. Tiger älskar att bli ompysslad. Det bästa som finns är mat tycker Tiger, och han är aldrig sen att försöka lura till sig lite gräs när man på väg in till ridlektionen, på kanten av ridbanan under ridpasset och när man rider ut. Därför får han ha en grästygel när de minsta barnen ska rida honom på utebanan eller vid uteritt.  Lite rolig information är att Tiger fick sitt namn genom att ta olika delar av sina föräldrars namn TImon-GERa.

TOP HAT

Top Hat
Valack, Svenskt halvblod 

Född 14 april 2003
e: Prestige VDL 1011
u: Ella (23)
ue: Eighty Eight Keys xx 821
Uppfödare: Lottie Pauli, Brottby
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Top Hat kom till ridskolan sommaren 2015. Han är en ståtlig välutbildad halvblodshäst som både rids i dressyr och hoppning främst av vuxna elever och ungdomar. Med ett hjärta av guld älskar han att bli ompysslad och hans bästa kompis är Brylant.

VÅFFLAN

Ekbackens Wifi, "Våfflan"
Valack, Haflinger
D-ponny (148 cm)

Född 25 april 2014
e. Wix 37
u. Fiorella 516
ue. Amadeus liz 101/T
Uppfödare: Ida Wöllecke, Alsterbro
Ägare: Ridklubben Norrtälje Ryttare

Våfflan kom till ridskolan under sommaren 2018. Vi är så glada att uppfödaren har låtit denna finurliga, vänliga, lättlärda och trygga individ få komma till vår ridskola. Han är fortfarande ”ny på jobbet” och är under utbildning. Han utvecklas fint i både dressyr, hoppning och WE, och går främst med vuxna elever och ungdomar som kommit lite längre i sin ridutbildning.

UPPSTALLADE HÄSTAR

Ridklubben Norrtälje Ryttare erbjuder inackorderingsmöjlighet för privathästar (läs mer här).

Nedan hittar du en presentation av de privathästar som just nu står uppstallade hos oss!

 

BELAFONTE

Belafonte
Svenskt halvblod 
Född 1 maj 1994


e: Looping
u: Be Nice
ue: Napoleon 


Ägare: Familjen Åsbom

En stor, lugn och mycket snäll gentleman! Helt trygg i alla situationer. Tycker om att gosa, pussas och mysa.  Har tävlat i dressyr, fram till maj 2015.

(Foto Rebecka Herbring)

PANINA

Panina
Svenskt Halvblod
Född 18 maj 2001


e: Panasso 995
u: Pamina 04942498
ue: Master 850
Uppfödare: Fam. Andersson Hästabacka

Ägare: Monica Mützell

Panina har arbetat som ridskolehäst sedan 2012 och var länge stallets högsta häst på över 170 cm. Monica köpte Panina av ridklubben 2016. Panina är extremt kelig och älskar att bli borstad och kramad. Panina är främst en dressyrhäst som alltid gör sitt bästa även om pallen i ridhuset kan vara läskig ibland. 


(Foto Rebecka Herbring)

BLACKMOORE GIRL

Blackmoore Girl
New Forest
C-ponny

Född 3 maj 2002

e: Thor RNF 152
u: Bold Girl RNF 2339
ue: Rolökke Swallow RNF 110 (NFH 77)


Ägare: Linda Åsbom

Blackiegick i vår verksamhet från 2016, och såldes 2019 till Linda Åsbom och fortsätter vara uppstallad på ridskolan som privathäst

(Foto Rebecka Herbring)