RidKLUBBENS OCH RIDSKOLANS Personal

Nedan kan du läsa om alla oss som jobbar på Vigelsjö Ridskola.

Leila Bull

Ridskolechef och instruktör

Utbildning: SvRF Biträdande ridinstruktör, instruktör i centrerad ridning nivå 1. Företagsekonom

Anställd på ridklubben sedan: 2000

Favorithäst: Jag gillar alla ridskolans hästar. Men självklart klappar hjärtat lite extra för mina egna hästar Asterix och Blackie.

Favoritgren: Dressyr är den vackraste av alla Ridsportförbundets grenar! Jag har på senare tid också fått upp ögonen för WE (Working Equitation) som verkar vara väldigt spännande.

Bästa hästupplevelsen: När alla hästar fått sitt kvällshö och man hör hur de mumsar och lugnet lagt sig i stallet på kvällen.

Jag satte mina första steg i Vigelsjö Stall när jag var 7 år. Då fann jag min plats på jorden. Jag har alltså ridit på ridskolan sedan barnsben och sedan dess både hunnit med att tävla lite enklare tävlingar i hoppning och dressyr när jag var yngre (klubbmästare i hoppning på fjording Lorre och klubbmästare i dressyr på halvblodet Timotej). Jag har också varit väldigt aktiv och haft förtroendeposter i både ungdomssektionen och huvudstyrelsen. När jag efter ekonomistudier på Stockholms universitet och efter att jag fått min dotter Ebba fick möjlighet att börja jobba på ridskolan har jag blivit kvar på världens bästa arbetsplats. Jag älskar att få träffa mina arbetskamrater (både fyrbeta och tvåbenta) varje vecka. Den stora behållningen är nog ändå att få träffa alla medlemmar och ridelever. Jag har världens bästa jobb helt enkelt! Vi ses i stallet!

VÅRA INSTRUKTÖRER

SARA FORSBERG

Instruktör

Utbildning: Svensk Ridlärare nivå III, Hipplog och C-tränare i hoppning.

Anställd på ridklubben sedan: 2017

TINA NILSSON

Instruktör

Utbildning: Svensk Ridlärare nivå II, C-tränare i dressyr.

Anställd på ridklubben sedan: 2018

Mer om Tina: Tina är utbildad Svensk Ridlärare nivå II, är utbildad C-tränare i dressyr, och har verkat som tränare i dressyr under många år. Tina har tidigare jobbat som instruktör, ridskolechef, och med tillridning och utbildning av hästar, och förutom utbildning och erfarenhet inom häst så är Tina också utbildad grundskollärare.

LOTTA SKOGLUND

Instruktör, stallansvarig

Utbildning: Svensk Ridlärare nivå III.

Anställd på ridklubben sedan: 2018

Mer om Lotta: Lotta är utbildad Svensk Ridlärare nivå III. Lotta har lång erfarenhet av att driva ridskola, vara ridskolechef, och att utbilda elever, stora som små.

SANDRA NICOLIN

Instruktör, häst och stall, samt kansli

Utbildning: SvRF Ridledare. Instruktör i centrerad ridning nivå 1. Ungdomsledare, barnledare, hästskötare.

Anställd på ridklubben sedan: 2011

Favorithäst: På ridskolan gillar jag alla hästar.

Favoritgren: Hoppning är nog roligast när man gör det. Men känslan av ett bra dressyrpass är svårslaget.

Bästa hästupplevelsen: Min allra första galopp, en halv långsida på ridskolehästen Mister. Den glömmer jag aldrig.

Jag bor en liten bit utanför Norrtälje med min familj.
Jag har alltid älskat djur och min första kontakt med hästar var på Vigelsjö ridskolas barnridning. Därefter började jag rida i grupp och Leila Bull var en av mina första instruktörer.

Säg gärna hej när vi ses i stallet!

Louise Welin

Fritidsledare och biträdande instruktör

Utbildning: Specialtränare från GIH Barn och ungdom

Anställd på ridklubben: Sedan 2017

Favorithäst : Top Hat och Bolle

Favoritgren: Jag älskar all ridning, gärna med utmaning och glimten i ögat. Just nu ska jag bli "hopp-proffs"!

Bästa hästupplevelse: När jag varit jätterädd och kommit över första tröskeln till att våga - då vill jag gråta av glädje.

Elettra Sonedotter

Instruktör

Utbildning: Centrerad ridning nivå 2, Ekonom med lantbruksinriktning.

Anställd på ridklubben sedan: Elettra har jobbat hos oss sedan 2017, och jobbar från 2018 som instruktör för vissa grupper i veckan.

Favorithäst: Dilba. Hon är en ambitiös liten ponny och fantastiskt vacker. Dessutom är hon en shetlandsponny som kan köras....

Favoritgren: Körning såklart! Elettra är vår klubbs mest framgångsrika och skickliga kusk. Hon tävlar främst med sina två shettisar i par.

Bästa hästupplevelsen: Min absolut bästa hästupplevelse är när jag gick ut i hagen och talade om för min häst att jag älskade henne och hon svarade med ett mullrande gnägg! Eller den där gången då jag hoppade över roddbåtar på ett ridläger när jag var 18 år.

Linda Åsbom

Häst- och stallskötare

Anställd på ridklubben: Sedan 2014

Favorithäst : Mitt halvblod Belafonte och ridskolehästen Gert.

Favoritgren: Hoppning

Bästa hästupplevelse: Det är så häftigt att lära känna alla hästar och deras personligheter. Att också kunna läsa av dom genom deras kroppsspråk.

Jag heter Linda. Jag bor i centrala Norrtälje med min man och våra barn. Mitt största intresse är hästar. Jag gillar allt runt omkring hästar, så som mockning, foder, hästskötsel eller bara fixa den där trasiga hagen. Allt är lika roligt! Min första egna häst hette Bonzaij och vi fick 10 underbara år tillsammans. Han stod på ridskolan 2013-2015. Nu stiftar jag bekantskap med min nya häst Belafonte, som står uppstallad på ridskolan. Kom gärna förbi hans box och säg Hej! Hoppas vi ses i stallet!

Beatrice Ahlström

Häst- och stallskötare

Utbildning: Gymnasium lärlingsutbildning inriktning naturbruk/hästskötare

Anställd på ridklubben sen: 2012