MEDLEMS-PAY AND RIDE - KORTBANEPROGRAM INOMHUS
29 NOVEMBER 2020

Tider för framridning och starter läggs med hänsyn tagen till riskbedömning i förhållande till covid-19, för att se till att vi inte blir stora grupper i taget.

Begränsa till en medföljande per ekipage (två för junior/YR) enligt Ridsportförbundets regler under covid-19-pandemin. Av samma orsak har vi ingen publik, och inte heller någon kafeteria. Man lämnar anläggningen efter avslutad ritt, så vi håller oss inom alla regler och restriktioner. Vänligen beakta Folkhälsomyndighetens allmänna regler avseende covid-19.

Max 16 starter. Max en start per ekipage.

Anmälan sker här nedan genom Paysonbetalning. Ange namn, hästens namn, önskat kortbaneprogram i noteringar i anmälan.

För dig som rider ridskolehäst (du rider i Bas45 junior märke 3 och uppåt, Bas60 junior, Dressyr60, Mix60 eller Special4Dressyr) gäller att du behöver prata med din ridlärare innan anmälan om vilken häst och vilket program som är lämpligt. Du gör självständigt iordning hästen, rider fram, genomför programmet.

För ridskoleekipage - överlåtelse kan göras till annan som rider i ovan grupper, och kan ta över den häst du skulle rida. Prata med din ridlärare.

Ryttarmeddelande och startlistor kommer upp här på hemsidan senast fredagen innan medlems-pay and ride.

Hästägarförsäkran fylls i och mailas in till ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se. I och med hästägarförsäkran försäkrar du också att hästen är vaccinerad enligt gällande regler.

Arrangemangsledare medlems-pay and ride 201129
Leila Bull

Domare medlems-pay and ride 201129
Yvonne Buchborn

Kostnad
Ridskoleekipage: Medlems-pay and ride kostar 300 kronor per start (inkl hästhyra).

Medlemmar egen häst: Medlems-pay and ride kostar 200 kronor per start.

Max en start per ekipage.

Deltagarrosett finns att köpa, kostnad 50 kronor.

29 november 2020
Mycket prel tidsschema (kan justeras beroende på väder och vind och totalt antal starter). Framridning sker i grupper om 4 ekipage i ridhuset.

14.30 Paddocken öppen för att påbörja framridning - grupp 1
14.45 Ridhuset öppet för framridning - grupp 1
15.15 Första start - grupp 1
15.45 Ridhuset öppet för framridning - grupp 2
16.15 Första start - grupp 2
16.45 Ridhuset öppet för framridning - grupp 3
17.15 Första start - grupp 3
17.45 Ridhuset öppet för framridning - grupp 4
18.15 Första start - grupp 4

Ryttarmeddelande och startlista publiceras här fredagen innan medlems-pay and ride

Ridskoleekipage: Prata först med ridlärare, anmäl sedan - ange ryttare, häst och program i anmälan

3123 201129 Medlems-pay and ride ridskoleekipage

Pris:
Antal:
Finns i lager

Medlemmar egen häst: Ange ryttare, häst och program i anmälan

3123 201129 Medlems-pay and ride medlem egen häst

Pris:
Antal:
Finns i lager

Varken häst eller ryttare behöver ha licens för att delta. Avsikten med dessa träningstävlingar är att ge ekipage möjlighet att rida under tävlingslika förhållanden.

Hästägarförsäkran ska skickas in innan start för dig som kommer med häst utifrån (se ovan för länk).

Hästen skall vara vaccinerad enligt gällande regler.

Vi tillämpar TR vad gäller hästens utrustning och hälsotillstånd, samt naturligtvis reglerna om olämplig bestraffning. TR:s regler vad gäller ryttarens utrustning tillämpas. Hästar under 4 år får inte starta.

Anmälan, avanmälan, betalning och startlistor
Anmälan sker här på hemsidan genom Paysonbetalning. Ange namn, hästens namn, önskat program i noteringar i anmälan. Anmälan är bindande för bokat datum, ingen återbetalning sker. Du kan överlåta din plats till någon annan - maila i så fall till ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se för att göra ändringen. Ridskoleekipage kan överlåta plats till annan elevsamma grupptyp, som kan ta över samma häst. Ändring kan göras fram till fredagen innan pay and ride.

Ryttarmeddelande och startlistor publiceras här på hemsidan på fredagen innan medlems-pay and ride.

Deltagande på ridskolehäst
Öppen för elever i Bas45 junior märke 3 och uppåt, Bas60 junior, Dressyr60, Mix60 eller Special4Dressyr. Prata med din ridlärare innan anmälan om lämplig häst och program. Det kostar 100 kronor i hästhyra att delta på ridskolehäst (startavgift + 100 kronor).

Tävlingsbana och framridning
Tävlingsbana är ridhus 20 x 40.

Framridning sker i ridhus (20 x 40 m) samt i paddock (20 x 35 m). Max 4 ekipage per framridningsgrupp.

Tävlingsledare Leila Bull svarar på ev. frågor.

Parkering av hästtransporter sker på Lommarskolans fotbollsplan.

Ryttarens klädsel och hästens utrustning
Enligt TR:s bestämmelser.

Hästarna/ponnyerna skall vara utrustade enl. TR. Önskar du avvika från TR skall du prata med tävlingsledaren innan klassens början.