Poängjakten

Poängjakten är en tävling för klubbens alla tävlingsekipage! Tävlingsekipage belönas efter ett bestämt poängsystem. Poängen räknas per ryttare, oavsett om ryttaren ridit samma häst eller olika hästar.

Poäng samlas på blåbär/lingon/hallon, klubbtävlingar, Vigelsjö Cup och "externa" tävlingar (lokalt och uppåt).

Alla tävlar mot alla, det vill säga det spelar ingen roll om du är junior eller senior, tävlar ponny eller storhäst, egen häst eller ridskolehäst. Ridskoleekipagen har även en egen vinnarkategori för bästa ridskoeekipage, utöver kategorierna för total, dressyr, hoppning, WE och Flitig Lisa.

Hedersutmärkelser i Poängjakten
Prisutdelning av hedersutmärkelser i poängjakten sker på årsmötet i februari varje år. Där uppmärksammas:

• Totalsegrare - Ekipage med flest poäng, alla grenar sammanräknade (grenpoäng, ej Flitig Lisa inräknat)
  • Bästa Ridskoleekipage
  • Bästa Dressyrekipage
  • Bästa Hoppekipage
  • Bästa WE-ekipage
  • Flitiga Lisa - Ekipage med flest starter totalt under året oavsett resultat och gren

Regler 2019

Klicka på bilden för att förstora!

Vinnare 2018!
Klicka på bilderna för att förstora!

Vinnare 2017!

Matilda Örling
Totalvinnare Poängjakten 2017, samt vinnare Hoppning ponny, och vinnare Flitiga Lisa. Och Klubbmästare hoppning ponny privatekipage!

Vinnare 2016!

Klicka på bilden för att förstora.

Karin Andersson
Totalvinnare Poängjakten 2016, samt vinnare Dressyr senior och WE. Och Klubbmästare dressyr!