VIGELSJÖ CUP 2019

En cup i hoppning och dressyr
för alla medlemmar!

Anmälda per 2019-01-21

VIGELSJÖ CUP VÅRTERMINEN 2019

Hur går det till?

Vigelsjö Cup består av fyra deltävlingar och en final under vårterminen. Tävlingen är öppen för alla medlemmar i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Ridskoleelev behöver prata med sin ridlärare innan anmälan görs.

Vid varje deltävling finns plats för 10 starter hoppning och 10 starter dressyr, utom deltävling 4 som går den 5 maj där det finns plats för 15 starter dressyr och 15 starter hoppning (vi är då på utebanan). I finalen finns plats för 20 dressyrekipage och 20 hoppekipage.

Finalen går den 19 maj 2019.

Vilka program och vilka höjder är det som gäller?

Dressyr:

• LC:1 eller LB:1. Du väljer första deltävlingen vilket program som är ditt Vigelsjö Cup-program. Om du tävlat på lokal nivå med din ponny/häst rider du LB:1.

Hoppning:

• Valfri höjd, minst 50 centimeter och max 100 centimeter (gäller alla kategorier av ponny + häst). Du väljer vid din första deltävling vilken som är din Vigelsjö Cup-höjd. Om du tävlat på lokal nivå med din ponny/häst kan du rida lägst på LD-nivå för din kategori (för B-ponny 60 cm, C-ponny 70 cm, D-ponny 80 cm, storhäst 90 cm).
  • Bedömning A:A0 med totalfel.

Denna bedömning innebär att man fortsätter till fas 2 (omhoppnings-fas), även om man har fel i fas 1 (grundfas), dock fortsätter man naturligtvis inte om man blir utesluten i fas 1 (uteslutning vid avramling, tre olydnader, fler än 20 fel).

I fas 1 tas ingen tid, i fas 2 tas tid.

Antal fel från båda faserna läggs ihop. Slutresultatet blir alltså totalt antal fel i båda faserna, samt tiden i fas 2.

Hur går poängberäkningen till?

Placeringspoäng:
Vinst - 3 poäng
2:a plats - 2 poäng
3:e plats - 1 poäng

God-ridning-poäng:
Dressyr över 60% - 1 extra poäng
Hoppning felfritt båda faserna - 1 extra poäng

Vad gäller i finalen - vem vinner Vigelsjö Cup?

I finalen 19 maj efter 4 inledande del-tävlingar kan alla som varit med vid minst en deltävling delta i finalen.

I finalen får totalledaren, totaltvåan och totaltrean en fördel:

Om man väljer att rida dressyr i finalen:
Ledaren - 3% extra till sitt dressyrresultat
Tvåan - 2% extra till sitt dressyrresultat
Trean - 1% extra till sitt dressyrresultat

Om man väljer att hoppa i finalen:
Ledaren - 3 sekunder från tiden fas 2 dras av
Tvåan - 2 sekunder från tiden fas 2 dras av
Trean - 1 sekund från tiden fas 2 dras av

Placeringspoäng finalomgång:
Vinst - 5 poäng
2:a plats - 3 poäng
3:e plats - 2 poäng

God-ridning-poäng:
Dressyr över 60% - 1 extra poäng
Hoppning felfritt båda faserna - 1 extra poäng

Efter finalritterna räknas den slutliga poängen ut - och vinnaren i Vigelsjö Cup koras!

Vem kan vara med?

Vigelsjö Cup är öppet för alla medlemmar, både ridskoleekipage och egen-häst-ekipage.

Ridskoleelev behöver prata med sin ridlärare innan anmälan görs. Sedan anmäler du här nedan, och skriver i kommentaren i Paysonbetalningen vilken häst/ponny du önskar vara med på. Ridskolehästarna gör max 2 starter per tävling, dvs två elever kan vara med på samma häst.

I cupen tävlar alla mot alla - juniorer och seniorer, ponnyer och stora hästar, ridskoleekipage och egen-häst-ekipage - vi korar EN totalvinnare!

Måste jag vara med i alla deltävlingar?

Nej. Du samlar poäng från varje deltävling, och räknar dina tre bästa resultat. Du kan alltså vara med fyra gånger och räkna bort ditt sämsta resultat, eller vara med tre gånger och räkna alla dina resultat. Du kan naturligtvis vara med en eller två gånger också, alla poäng räknas! För att få starta i finalen måste du ha deltagit i minst en deltävling.

Hur många starter kan jag göra per deltävling?

Varje ekipage kan bara göra en start per deltävling.

Du kan välja vilken gren du vill starta i vid varje deltävling, hoppning eller dressyr. Efter finalen räkas alla poäng ihop, oavsett vilken gren man ridit i deltävlingarna. Det finns bara en vinnare i Vigelsjö Cup!

Vad kostar det?

Du anmäler dig och betalar per tävlingstillfälle (deltävling/final):
Ridskoleekipage: 250 kronor per tävling (inkl hästhyra)
Egen-häst-ekipage: 200 kronor per tävling

Vilka datum är det som gäller?

Första start 12.00, hoppklassen går först och därefter dressyrklassen:

24 mars
19 maj - final

Deltävling 1 - 27 januari 2019

10 hoppning (full)

3123 190127 Vigelsjö Cup deltävling 1

Deltävling 2 - 24 februari 2019

10 hoppning

3123 190224 Vigelsjö Cup deltävling 2

Deltävling 3 - 24 mars 2019

10 hoppning (full)

3123 190324 Vigelsjö Cup deltävling 3

Deltävling 4 - 22 april 2019

15 dressyr

15 hoppning

3123 190422 Vigelsjö Cup deltävling 4

FINAL - 19 maj 2019

20 dressyr

20 hoppning

3123 190519 Vigelsjö Cup FINAL

PRAKTISK INFORMATION

Parkering av hästtransporter sker på Lommarskolans fotbollsplan.

Vaccinationsintyg skall uppvisas innan du lastar ur din häst.

Sekretariat
Sekretariatet öppnar en timme före första start, och är förlagd vid domarvagnen vid utebanan då tävlingarna är på utebanan. Om tävlingen sker i ridhuset är sekretariatet förlagt på ridhusläktaren, alternativt i KaffeSpiltan.

Bangång
Tider för bangång vid hoppning framgår av startlistor.

Tävlingsbana och framridning
Tävlingsbana är antingen ridhus (20 x 40 m) eller utebana (30 x 65 m).

Under januari-mars sker både tävling och framridning/framhoppning i ridhuset. Framridning/framhoppning sker i grupper där ca 30 minuter ges till varje grupp, paus för detta framgår av startlistor.

Ryttarens klädsel och hästens utrustning
Ryttarna rekommenderas att vara klädda enligt TR:s bestämmelser.

Hästarna/ponnyerna skall vara utrustade enl. TR. Önskar man avvika från TR skall du prata med tävlingsledaren innan klassens början.

För alla ekipage - använd gärna säkerhetsväst (obligatoriskt för ryttare under 18 år).