ANLÄGGNINGEN ”ÖPPEN” IGEN FÖR HÄSTAR UTIFRÅN FÖR TRÄNING OCH TÄVLING – MEN HÄSTÄGARFÖRSÄKRAN GÄLLER VID VARJE TILLFÄLLE

Då har vi tagit beslutet att ”öppna” anläggningen igen för hästar utifrån för träning och tävling!

Vi kommer använda oss av Hästägarförsäkran vid varje besök på anläggningen med häst framöver, så vi alla fortsätter att vara uppmärksamma på hästarnas hälsostatus och hjälps åt att förebygga smittspridning. Information om Hästägarförsäkran och vad du som kommer till anläggningen med häst behöver göra hittar du på hemsidan här.

Några andra saker som kan vara bra att tänka på för alla, oavsett om man kommer utifrån, har sin häst på anläggningen eller rider på ridskolan:
* ta inte med täcken, jackor och andra saker in i ridhuset, häng inte av täcken, jackor etc. på sargen, pallarna, läktaren
* undvik att låta hästar utifrån hälsa på andra hästar på anläggningen
* undvik att klappa, ge godis etc. till varandras hästar
* …och när du kommer med häst utifrån för träning och tävling – gå inte in i stallet på ridskolan (utan att i så fall först byta kläder, byta/tvätta skor och tvätta händer 🙂 )

Och de vanliga enkla rutinerna gäller naturligtvis fortfarande oavsett om du kommer med eller utan häst till anläggningen; klädbyte/klädtvätt mellan besök i olika stall, skobyte/rengöring av skor mellan besök i olika stall, inte samma borstar etc. i olika stall, tvätta händerna.