MEDLEMSKAP I RIDKLUBBEN NORRTÄLJE RYTTARE

Ridklubben Norrtälje Ryttare är en ideell förening. Föreningen driver Vigelsjö Ridskola i Norrtälje och Vallby ridanläggning i Rimbo, samt arrangerar aktiviteter inom ridning och hästsport.

För att rida på abonnemang hos oss krävs det att du är medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Medlemskap krävs också för att delta i klubbtävlingar, och för att delta i vissa aktiviteter. Om du är 9 år eller äldre och är medlem är du också välkommen till vår Hästklubb (läs mer här).

Alla är välkomna att lösa medlemskap i klubben. Använd formuläret här på sidan för att bli medlem! Fyll i alla uppgifter i formuläret för dig och för de personer som medlemskapet ska gälla, för att kunna registrera in försäkringen. När du fyllt i formuläret kommer du bli kontaktad av oss på ridklubben med detaljer om hur medlemsavgiften betalas in.

Medlemsavgiften avser kalenderår. Medlemsavgift inbetalad 1 oktober – 31 december gäller från inbetalning och även för hela nästkommande kalenderår.

Medlemsavgift

Medlemsavgift betalad från 1 oktober innevarande år gäller även medlemskap hela följande kalenderår!

Medlemsavgifter 2023:
Junior 345 kronor per kalenderår
Senior 475 kronor per kalenderår
Familj (4 personer) 1 050 kronor per kalenderår
– Fler i familjen? Tillkommer 50 kronor per år per ytterligare familjemedlem, dvs 5 i familjen = 1 050 kronor, 6 i familjen = 1 100 kronor och så vidare.

För dig som rider på abonnemangslektion faktureras kommande års medlemsavgift med förfallodatum sista bankdag innan julhelgen.

Bli medlem!

Vad får jag för medlemsavgiften?

Medlemsavgiften är entrébiljetten till Ridklubben Norrtälje Ryttares smörgåsbord av aktiviteter på Vigelsjö och på Vallby!

Det innebär också att du blir medlem i en förening, du är medlem i en klubb av likasinnade!

Ridskoleelev

  • För att rida på abonnemangsridning på Vigelsjö-Norrtälje och Vallby-Rimbo är medlemskap i Ridklubben Norrtälje Ryttare obligatoriskt.
  • Du får tillgång till utbudet av aktiviteter på ridskolan, det vill säga du kan också anmäla dig till kurser, privatlektioner och aktiviteter som erbjuds. Du kan också delta i klubbtävlingar när du och din ridlärare tycker att det är dags.
  • Medlemskapet är också entrébiljetten till att kunna lösa tävlingslicens när man ska ge sig ut och tävla på större tävlingar (lokal tävling och högre).
  • Genom att vara medlem kan du också vara med på Hästklubben, som är stallklubben för alla medlemmar från 9 år och uppåt (läs mer här).
  • Genom att vara medlem omfattas du av en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet. Det är en bra och väl täckande försäkring som ger skydd både under lektioner och aktiviteter, och du kan läsa mer om försäkringen på vår hemsida här.


För dig som inte rider på abonnemang på ridskolan

  • Du får tillgång till utbudet av aktiviteter på ridskolan, det vill säga du kan anmäla dig till kurser, privatlektioner och aktiviteter som erbjuds (läs mer på varje aktivitet vilka villkor som gäller, ibland krävs att du är elev i abonnemangsgrupp för att kunna delta).
  • Genom att vara medlem kan du också vara med på Hästklubben, som är stallklubben för alla medlemmar från 9 år och uppåt (läs mer här).
  • Medlemskapet är entrébiljetten till att kunna lösa tävlingslicens för dig som tävlar lokal tävling och högre.
  • Du kan delta i klubbtävlingar på egen häst (för klubbmästerskap, Vigelsjö Cup och Höstcupen gäller dock att du inte löst tävlingslicens för annan klubb).
  • Genom att vara medlem omfattas du av en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet när du är hos oss. Det är en bra och väl täckande försäkring, och du kan läsa mer om försäkringen hos Folksam här.

Den 25 maj 2018 trädde en ny Dataskyddsförordning i kraft, kallad GDPR (General Data Protection Regulation). Den innebär bland annat att alla företag, inklusive ideella föreningar som vår, måste se över hanteringen av personuppgifter. Syftet är att ”du själv äger dina personuppgifter”, det vill säga att dina personuppgifter ska hanteras säkert, till det ändamål de samlats in för, och att du själv har kontroll över korrekthet/rättningar, hur de hanteras och hur de sparas, och om du vill att dina personuppgifter ska tas bort.

Hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare och Vigelsjö Ridskola har vi arbetat fram en integritets- och datahanteringspolicy samt upprättat en datahanteringsöversikt, för att säkerställa att vi hanterar alla personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt. Du hittar vår policy här.