Foto, film och sociala medier – vår policy

Ridklubben Norrtälje Ryttare är en förening för alla

Våra ledstjärnor, vår code of conduct, gäller alla – ridande, föräldrar, personal, besökare, styrelse, privatryttare, ja alla som är med i vår klubb och alla som rör sig på vår anläggning.

Foto, film och sociala medier kan vara svårt att veta hur man kan, bör och ska förhålla sig till när det gäller ridskolan. Vi har en ganska enkel policy, du kan läsa hela om du klickar på knappen här

Foto

Det går bra att fotografera under träning, tävling, lektion, i stallet – under förutsättning att du frågar alla som kommer med på bild först, och att dessa personer säger ja. Det inkluderar så klart ridlärare, funktionärer, personal och andra runt omkring. Om svaret är nej får du inte fotografera.

Foton får delas, under förutsättning att alla inblandade givit sitt tillstånd. Delning får då också göras i sociala medier.

Film

Du får filma för eget bruk, under förutsättning att du frågar alla som kommer med på filmen (bild eller ljud) först, och att dessa personer säger ja. Det inkluderar så klart ridlärare, funktionärer, personal och andra runt omkring. Om svaret är nej får ingen filmning göras.

Filmer får aldrig delas, utan är enbart för eget bruk.

Sociala medier

Stillbilder går bra att dela, under förutsättning att tillstånd inhämtats av alla. Det är inte tillåtet att dela filmer från ridklubben och ridskolan på sociala medier.

Tänk också till om text till de bilder du delar i sociala medier. Vad vill du förmedla, hur vill du presentera din klubb, din lektion, din ridlärare, dina kompisar, våra härliga hästar?