Börja rida

Välkommen till Vigelsjö Ridskola och Vallby Ridskola – Ridklubben Norrtälje Ryttares ridskoleverksamhet!

För att börja rida tar du kontakt med ridskolan genom att fylla i intresseformuläret här på sidan. Vi återkommer sedan till dig om en passande plats i någon av ridgrupperna, med all information du behöver för att komma och rida hos oss! Om ingen ledig plats finns direkt, ställer vi dig i kö, och återkommer så snart vi har förslag på dag och tid.

Du kan börja rida i fast grupp hos oss från att du är 7 år. Innan dess erbjuder vi knatteridning som bokas per gång, för barn från 4 år. Vi ordnar även Hästiskurser, främst för dig som står i kö och inte ännu fått någon fast plats på ridskolan. När vi ordnar Hästiskurs bjuder vi in köande elever i turordning.

Vi har minst två tillfällen varje termin i abonnemangsgrupperna som är avsuttna tillfällen, teori, hästkunskap. Teorin kan vara märkesteori i form av filmvisning eller genomgångar i teorisalen eller i stallet, eller praktisk teori i stallet eller ridhuset (sårvård, löshoppning, clinic, sitsträning, mm).

Vill du rida i hoppgrupp behöver du rida två gånger i veckan, det vill säga både i en ”vanlig” grupp och i en hoppgrupp. Detta för att du även ska fortsätta utveckla din grundridning. 

Vi har hästar för ryttare upp till ca 90 kilo.

Hos oss kan du ha ersättare om du är borta någon lektion, men vi har ingen igenridning (här kan du läsa mer om hur det fungerar).

Jag vill börja rida – intresseanmälan!

Var noga när du fyller i dina förkunskaper, så vi kan hitta så rätt grupp som möjligt för just dig!

Lagring av uppgifter
Genom att klicka ja godkänner jag att mina kontaktuppgifter lagras i Ridklubben Norrtälje Ryttares medlemsregister. Uppgifterna används för administration och kontakt rörande ridning och aktiviteter i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Detta inkluderar också administration kring stöd och bidrag för föreningen, samt administration som krävs i förhållande till Ridsportförbundet och liknande. Alla medlemmar behöver vara registrerade i Ridklubben Norrtälje Ryttares medlemsregister. Om jag vill ta bort mina uppgifter ur registret kontaktar jag kansliet. Läs mer om personuppgiftslagen under fliken Klubben - bli medlem

Vigelsjö-Norrtälje och Vallby-Rimbo erbjuder ridlektioner i ridhus, på utebana och i skog och mark. Förutom grundridning och dressyr får eleverna även träna på markarbete och hoppningens grunder, Working Equitation, även voltige och körning kan stå på schemat. Till detta kommer hästkunskap i form av teorilektioner två gånger per termin. Vi erbjuder också en mängd andra aktiviteter som privatlektioner, hoppkurser, sitsclinic, och så klart ridläger. Under Aktiviteter hittar du aktuella aktiviteter för anmälan. 

Vi delar upp ridavgiften i månadsbetalning (förskottsbetalning) med förfallodatum den 28:e varje månad.  Du kan läsa mer här om priser och betalning, samt våra villkor.

För att rida på ridskolan behöver man vara medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. I medlemskapet ingår en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet. Läs mer om medlemskap och försäkringen här.

Ta en titt på ridskolans olika ridgrupper och du får en översiktlig beskrivning av vad du kan förvänta dig som elev i ridskolans olika lektionsgrupper. För varje termin finns en övergripande planering för hela ridskolans verksamhet, och utifrån den gör ridläraren en individuell planering för varje ridgrupp. Här ser du hur veckans lektionsschema på Vigelsjö ser ut. Och här hittar du lektionsschemat för Vallby.

Deltagande i abonnemangsverksamhet löper tillsvidare med en uppsägningstid om tre (3) månader, avslut sker till ett månadsskifte. Under uppsägningstiden gäller betalningsskyldighet och rätt att utnyttja betalt abonnemang.

Uppsägning skall ske skriftligen genom att använda formuläret här. 

Anledningen att vi har en uppsägningstid på tre månader, vilket kan tyckas långt, är att vi är en ideell förening, där medlemmarna tillsammans äger hästar och har anställd personal. Vi behöver framförhållning för att kunna driva medlemmarnas verksamhet på ett tryggt och säkert sätt.

Om man inte är säker på att man vill rida tre månader framåt i tiden finns alternativ som bokas per gång, till exempel Knatteridning (för yngre), privatlektioner, drop-in-ridning, övriga aktiviteter som annonseras löpande.