Tömkörning med Elettra Vigelsjö

En kurs på 2 timmar med Elettra, lär dig grundläggande tömkörning!

Vi samlas i A-stallet vid tavlan Vigelsjö. Där pratar vi först lite om vad tömkörning är, och hur man kan använda sig av tömkörning för olika ändamål.

Sedan ”klär vi på” utrustning på en häst, och går ut i ridhuset och Elettra visar hur det går till. Därefter kommer en eller två hästar till in, och deltagarna sätter kunskaperna i verket.

Elettra är aktiv inom sportkörning, och tävlar och tränar med  ponnypar i dressyr, maraton och precision.

Förutom detta är Elettra utbildad CR-instruktör level II, och diplomerad Equi-physioterapeut genom Axelsons Animal Massage School och medlem i Nordiska Hästmassörers Förbund.

 

Att jobba hästen från marken med hjälp av till exempel tömkörning är ett bra sätt att variera träningen. Tömkörningen kan lösa en del ridproblem i och med att man ser hur hästen rör sig och hur den reagerar i stället för att man som ryttare bara kan förlita sig på känslan.

Varför tömköra?

 • Inridning/inkörning
  Att använda tömkörningen för att utbilda hästen kan man göra i förberedelse för inridning och inkörning, samt vid inkörningen. Det är nyttigt för hästen att tidigt börja lära sig signaler och vad de betyder. Till detta är tömkörning en bra metod. 
 • Styrketräning
  Man kan även använda tömkörningen för att få hästen att bygga muskler som den kommer att behöva i körning och ridning. Lösgörande arbete på volter och sidvärtsrörelser, arbete över bommar och klättring kan utföras på töm. I princip kan man utföra alla övningar i tömkörning som man kan rida.
 • Lära in nya övningar
  Det kan vara fördelaktigt att lära hästen nya övningar via tömkörningen, då den kan arbeta utan belastning. Att lära hästen samla sig, böja sig och jobba korrekt i tömkörningen gör det lättare att komma dit i ridningen sedan.
 • Bibehålla formen
  Hinner du inte rida? Då kan man underhålla med tömkörningen så att hästen ändå får motion.

26 december 2023

15.00-17.00

475 kronor

Max 6 deltagare

20 november 2022

15.00-16.30

475 kronor

Max 6 deltagare

Villkor: Bokning gäller vald dag och tid. Vid förhinder sker ingen återbetalning, men du kan överlåta bokad plats till någon annan. Ångerrätt gäller ej. För att kunna vara med behöver du vara medlem i föreningen.

Om aktiviteten inte syns i listan nedan betyder det att den är slutsåld.

Aktiviteter
Välj månad
Sök på ett datum
Exempel: 221008
Sök på en tid
Exempel:12.00-13.00
Filters Sort results
Reset Apply
Inga resultat hittades.Rensa filter och försöka igen?