Stallvärd

Kom och var med som Stallvärd!
Att vara Stallvärd är annorlunda mot att vara på Hästklubben. Du har en Stallvärdsväst på dig, och är med i stallet och tar lite extra ansvar tillsammans med personalen som jobbar i stallet.

Du har västen på dig så att alla som kommer till stallet kan se att det är just dig man kan ställa alla frågor till, och få hjälp av om man behöver.

Under Stallvärdspasset är du med och hjälper till med det som händer i stallet, och personalen stöttar och visar i samband med allt som händer, så du hela tiden lär dig mer.

Vem kan vara Stallvärd?
Att vara Stallvärd är en del av vår Ledarskapsskola för unga, och är till för dig som är medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Du som är medlem kan vara med som Stallvärd när du är minst 10 år. Om du är yngre än 10 år kan du vara med som ”lärling” först, och lära dig mer om hur det går till.

Som Stallvärd tycker du så klart att det är kul att hjälpa andra, dela med dig av din kunskap, och att vara en förebild i stallet! Även vuxna är naturligtvis välkomna som Stallvärdar  Är du intresserad av att vara Stallvärd så pratar du med personalen i stallet, eller mailar till ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se

Stallvärdspass våren 2024 Vigelsjö
Vissa söndagar 8.45-11.30 – 4-5 stycken Stallvärdar. Med Sandra och Ebba i första hand.

På Vallby kommer vi bygga upp Stallvärdssystemet under våren. 

Hur vet man vem som ska vara Stallvärd?
Varje vecka, vanligtvis på tisdagen, ställer vi frågan i facebookgruppen RNR Stallvärdar om vilka som vill vara kommande helg. Varje vecka på fredagen skriver vi i facebookgruppen RNR Stallvärdar vilka som är Stallvärdar kommande söndag. Om du inte är Stallvärd just den söndagen så är du så klart välkommen att vara i stallet på Hästklubbens öppettider.

Exempel på praktiska uppgifter som Stallvärd söndag 8.45-11.30 Vigelsjö gör tillsammans med personalen

 • Hjälpa elever och föräldrar vid behov i samband med Knatteridning (visa hur man sadlar, tränsar, hjälpa till att binda upp hästarna)
 • Leda på Knatteridning vid behov (du ska då veta att du kan och känna dig säker på att leda häst med ryttare på i skritt och trav)
 • Hjälpa till att ta in hästar till lektion, släppa ut hästar som gått klart
 • Borsta, rykta hästar
 • Packa höpåsar, fodra hästar
 • Mocka hagar
 • Fylla vatten i hagar
 • Tvätta vattenkoppar

Stallvärdarna har en egen sida på facebook som heter ”RNR Stallvärdar”. I den gruppen sker all kommunikation om vilka som ska vara Stallvärdar på helgen (om ni inte har facebook sköter vi kontakt på annat sätt så klart!). 

Vad får jag när jag är med och är Stallvärd?

 • En väldigt bra häst- och stallutbildning, med horsemanship, hästvälfärd och säkerhet som ledstjärnor
 • En härlig gemenskap med Stallvärdar, kompisar i stallet, elever, föräldrar och personal
 • Vara en viktig del i ”kärnan” på ridskolan och i klubben – ungdomsförebilder i stallet
 • Möjlighet att söka stöd för att gå Ridsportförbundets utbildningar, till exempel FULK (förberedande ungdomsledarkurs) och ULK (ungdomsledarkurs)
 • Praktisk handledning i stallet, samt teori i anslutning till uppgifter som utförs
 

Stallvärdsaktiviteter
Kring terminsslut och vid terminsstart brukar vi ordna Stallvärdsaktivitet för alla våra duktiga Stallvärdar.