Stallvärd

Kom och var med som Stallvärd!
Att vara Stallvärd innebär att du framförallt på söndagar får vara med i stallet och ta lite extra ansvar tillsammans med personalen som jobbar i stallet. Att vara Stallvärd är en del av vår Ledarskola för unga, och är till för dig som är medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Under dagen är du med i det som händer i stallet, och personalen lär ut och visar i samband med allt som händer.
 
Vem kan vara Stallvärd?
Du som är medlem och intresserad av att lära om hästar kan vara med som Stallvärd när du är minst 10 år. Och så klart ska du tycka att det är kul att hjälpa andra, dela med dig av din kunskap, och att vara en förebild i stallet! Även vuxna är naturligtvis välkomna som Stallvärdar 🙂 Är du intresserad av att vara Stallvärd så pratar du med personalen i stallet, eller mailar till ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se
”Stallvärdspass”
Söndagar 8.15-12.00 4-5 stycken Stallvärdar. Med Sandra L i första hand 🙂
 
Hur vet man vem som ska vara Stallvärd?
Varje vecka, vanligtvis på tisdagen, ställer vi frågan i facebookgruppen RNR Stallvärdar om vilka som vill vara kommande helg. Varje vecka på torsdagen eller fredagen skriver vi i facebookgruppen RNR Stallvärdar vilka som är stallvärdar kommande söndag.
 
Exempel på praktiska uppgifter som stallvärdarna gör tillsammans med personalen
 • Hjälpa elever och föräldrar vid behov i samband med Knatteridning och Hästiskurs (visa hur man sadlar, tränsar, hjälpa till att binda upp hästarna)
 • Hjälpa till att ta in hästar till lektion, släppa ut hästar som gått klart
 • Borsta, rykta hästar
 • Packa höpåsar, fodra hästar
 • Mocka hagar
 • Fylla vatten i hagar
 • Tvätta vattenkoppar

Stallvärdarna har en egen sida på facebook som heter ”RNR Stallvärdar”. I den gruppen sker all kommunikation om vilka som ska vara Stallvärdar på helgen (om ni inte har facebook sköter vi kontakt på annat sätt så klart!). 

Vad får jag när jag är med och är Stallvärd?

 • En väldigt bra häst- och stallutbildning, med horsemanship och säkerhet som ledstjärnor
 • Gemenskap med Stallvärdar, kompisar i stallet, elever, föräldrar och personal
 • Vara en viktig del i ”kärnan” på ridskolan och i klubben – ungdomsförebilder i stallet
 • Möjlighet att söka stöd för att gå Ridsportförbundets utbildningar, till exempel FULK (förberedande ungdomsledarkurs) och ULK (ungdomsledarkurs)
 • Praktisk handledning i stallet, samt teori i anslutning till uppgifter som utförs. Vi utgår från delarna i hästskötarexamen som grund för uppgifter och aktiviteter
 
Stallvärdsaktiviteter
Vid terminsslut vår och höst, har vi terminsslutsläger (vanligtvis 2 halvdagar, ej övernattning) – du som är aktiv stallvärd blir inbjuden till detta
Dessutom: Efter ridlägren i augusti kör vi Stallvärdsläger (vanligtvis 2 halvdagar, ej övernattning) och planerar för hösten

Stallvärdsläger!

Lördag 24 juni och söndag 25 juni 9.00-17.00!

Alla ni fantastiska, duktiga och vetgiriga som varit stallvärdar på Vigelsjö under våren 2023 kan nu boka in er på stallvärdsläger 24 + 25 juni!

Vi samlas båda dagarna klockan 9.00 i A-stallet vid tavlan, och håller på till ca 17.00. Ni träffar Sandra N, Bella, Sabina och Linda under dessa dagar.

9.00-12.00 – aktiviteter och ett ridpass
Lunch
13.00-16.00 – aktivitet tillsammans med minidagläger, hjälpa elever tillrätta, ev leda vid behov
16.00-17.00 – hästar ut i hagar, avslutning av dagen

Vi kommer vara ute, inne, i stallet, i ridhuset – kläder efter väder! 🙂 Och kom ihåg solskydd, badkläder och badhandduk också!

Vi bjuder på lunch och fika. Meddela eventuella allergier.

I höst drar vi igång med stallvärdar på Vallby också – mer info kommer!

Jag vill hjälpa till på minidagläger i sommar! 
På sommarens minidagläger behöver vi lite hjälp av våra Stallvärdar för att stötta lägerdeltagarna – det kan vara att hjälpa till att borsta, sadla, tränsa, och att leda vid ridningen. Minidaglägren är uppdelade på förmiddagspass (9-12) och eftermiddagspass (13-16), och under lägret finns frukt och dricka.

Du kan vara Stallvärd när du är minst 10 år, och kan leda häst med ryttare på i skritt och trav på ett säkert sätt, och du ska också kunna sadla och tränsa utan hjälp. Och så klart ska du tycka att det är kul att hjälpa andra, och att vara en förebild i stallet! Vill du vara med?

Stallvärdsläger 13+14 augusti 2022!

Den 13+14 augusti är du välkommen på stallvärdsläger!

13 augusti 15.00-19.00
14 augusti 15.00-19.00

Det blir uteritt, teori, planering för hösten, och massa hästkul! 

Du som varit med på minidaglägren i sommar har förtur. Välkommen att anmäla här! 🙂