Stallvärd

Kom och var med som Stallvärd!
Att vara Stallvärd innebär att du framförallt på söndagar får vara med i stallet och ta lite extra ansvar tillsammans med personalen som jobbar i stallet. Att vara Stallvärd är en del av vår Ledarskola för unga, och är till för dig som är medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Under dagen är du med i det som händer i stallet, och personalen lär ut och visar i samband med allt som händer.
 
Vem kan vara Stallvärd?
Du kan bli Stallvärd när du är minst 10 år, och kan leda häst med ryttare på i skritt och trav på ett säkert sätt, och du ska också kunna sadla och tränsa utan hjälp. Och så klart ska du tycka att det är kul att hjälpa andra, och att vara en förebild i stallet! Även vuxna är naturligtvis välkomna som Stallvärdar 🙂 Är du intresserad av att vara Stallvärd så pratar du med personalen i stallet, eller mailar till ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se
Stallvärdspass hösten 2022
Söndag 8.45-11.30 – 4-5 stycken Stallvärdar. Stalltjänst och Barnridning (hjälpa i stallet + leda vid behov). Med Sandra L och Ebba i första hand 🙂
 
Hur vet man vem som ska vara Stallvärd?
Varje vecka, vanligtvis på tisdagen, ställer vi frågan i facebookgruppen RNR Stallvärdar om vilka som vill vara kommande helg på de olika passen. Passen fördelas av stallvärdsledarna. Varje vecka på torsdagen skriver vi i facebookgruppen RNR Stallvärdar vilka som har vilka pass kommande helg
 
Praktiska uppgifter som stallvärd söndag 8.45-11.30 gör varje vecka
 • Hjälpa elever och föräldrar vid behov i samband med Barnridning och Hästiskurs
 • Leda på Barnridning
 • Hjälpa till att ta in hästar till lektion, släppa ut hästar som gått klart
 • Borsta, rykta
 • Packa höpåsar
 • Mocka hagar
 • Fylla vatten i hagar
 • Tvätta vattenkoppar

Stallvärdarna har en egen sida på facebook som heter ”RNR Stallvärdar”. I den gruppen sker all kommunikation om vilka som ska vara Stallvärdar på helgen (om ni inte har facebook sköter vi kontakt på annat sätt så klart!). 

Vad får jag när jag är med och är Stallvärd?

 • En väldigt bra häst- och stallutbildning, med horsemanship och säkerhet som ledstjärnor
 • Gemenskap med Stallvärdar, kompisar i stallet, elever, föräldrar och personal
 • Vara en viktig del i ”kärnan” på ridskolan och i klubben – ungdomsförebilder i stallet
 • Möjlighet att söka stöd för att gå Ridsportförbundets utbildningar, till exempel FULK (förberedande ungdomsledarkurs) och ULK (ungdomsledarkurs)
 • Praktisk handledning i stallet, samt teori i anslutning till uppgifter som utförs. Vi utgår från delarna i hästskötarexamen som grund för uppgifter och aktiviteter
 
Stallvärdsaktiviteter
Vid terminsslut vår och höst, har vi terminsslutsläger (vanligtvis 2 halvdagar, ej övernattning) – du som är aktiv stallvärd blir inbjuden till detta
Dessutom: Efter ridlägren i augusti kör vi Stallvärdsläger (vanligtvis 2 halvdagar, ej övernattning) för de Stallvärdar som hjälpt till vid minidaglägren
Jag vill hjälpa till på minidagläger i sommar! 
På sommarens minidagläger behöver vi lite hjälp av våra Stallvärdar för att stötta lägerdeltagarna – det kan vara att hjälpa till att borsta, sadla, tränsa, och att leda vid ridningen. Minidaglägren är uppdelade på förmiddagspass (9-12) och eftermiddagspass (13-16), och under lägret finns frukt och dricka.

Du kan vara Stallvärd när du är minst 10 år, och kan leda häst med ryttare på i skritt och trav på ett säkert sätt, och du ska också kunna sadla och tränsa utan hjälp. Och så klart ska du tycka att det är kul att hjälpa andra, och att vara en förebild i stallet! Vill du vara med?

 

När man hjälpt till 4 pass är man välkommen på Stallvärdsläger 13-14 augusti (mer info och anmälan kommer upp här!)

Stallvärdspass vårterminen 2022

 • Lördag 8.30.00-12.00 – 1 ”storstallvärd”  – Stallvärd med stalltjänst
 • Lördag 13.30-16.30 – 5 stycken Stallvärdar – Barnridningsvärd (hjälpa i stallet + leda), insläpp av hästarna
 • Söndag 8.45-11.00 –
  5 stycken Stallvärdar – Barnridningsvärd – Stallvärd med stalltjänst och (hjälpa i stallet + leda)
Hur vet man vem som ska vara Stallvärd?
 • Varje vecka, vanligtvis på tisdagen, ställer vi frågan i facebookgruppen RNR Stallvärdar om vilka som vill vara kommande helg på de olika passen
 • Passen fördelas av stallvärdsledarna
 • Varje vecka på torsdagen skriver vi i facebookgruppen RNR Stallvärdar vilka som har vilka pass kommande helg

Stallvärdsläger 13+14 augusti 2022!

Den 13+14 augusti är du som gjort 4 stallvärdspass under sommarens minidagläger välkommen på stallvärdsläger!

13 augusti 15.00-19.00
14 augusti 15.00-19.00

Det blir uteritt, teori, planering för hösten, och massa hästkul! 

Du som har gjort 4 pass i sommar är välkommen att anmäla här! 🙂

Stallvärdsläger vårterminen 2022!

Den 18+19 juni är du som gjort 10 stallvärdspass under våren välkommen på stallvärdsläger!

18 juni 12.00-17.00
19 juni 12.00-17.00

Det blir ridning, teori och massa hästkul! Under dagen finns fika!

 

Stallvärd – 4 januari-24 januari – särskilda restriktioner i stallet gör att vi behöver hjälp av dig som stallvärd!

I och med covid-19 kommer vi under de 3 första veckorna på terminen att ha lite extra mycket restriktioner i stallet. Det innebär att alla elever i Bas30 och i Bas45 junior upp till och med Märke 2 behöver få sina hästar till lektion ”serverade” utanför stallet (på stallplanen eller i riduset) till sina lektioner av personal/Stallvärd, och att de lämnar av sina hästar efter lektionen till personal/Stallvärd efter sin lektion på stallplanen. 

Vi behöver hjälp av Stallvärdar (eller ideella krafter 🙂 ):

Måndag 15.30-19.00 (serva till grupper 16.10, 17.00, 17.50) – vecka 1 Agnes och Jimmy, vecka 2 Agnes, vecka 3 Agnes

Tisdag 15.30-19.00 (serva till grupper 16.10, 17.00, 17.50) – vecka 1-3 Tindra

Onsdag 15.15-18.15 (serva till grupper 15.40, 16.15, 17.05) – vecka 1 Ida och Elvira, vecka 2-3 Moa F

För att hjälpa till behöver du obehindrat helt och hållet kunna sadla och tränsa och göra iordning häst för lektion utan hjälp, göra iordning hästar efter lektion, samt ta ut och in hästar till och från lektion utan hjälp.

För varje ”hjälpdag” samlar man ett klipp till Stallvärdsaktivitet! Vid 4 tillfällen har man fullt, och får vara med på en aktivitet.

Stallvärdar under jullovet 2020!

Under jullovet behöver vi lite hjälp av våra duktiga stallvärdar!

 
 
 

Stallvärd vid kurs för nybörjare (hjälpa deltagarna i stallet före och efter vid behov, ev. leda). Lotta håller i kursen som har 5 deltagare.

 
 
 

Stallvärd vid miniläger (hjälpa deltagare under lägret). Själva lägret är 11-14, Stallvärdarna samlas 30 minuter innan. Sandra håller i lägret som har 6 deltagare.

 
 
 

Stallvärds-kick-off inför vårterminen 2021
2 januari 2021 klockan 12.00-13.30
(11.00-11.45 är det ridning för de Stallvärdar som hjälpt till på kursen den 27 december och/eller minilägret 29 december, därefter uppstartsträff inför vårterminen).

Vi kommer prata om hur upplägget för Stallvärdarna kommer vara under vårterminen (dagar, tider, innehåll), och planera tillsammans. Vi är i ridhuset/utomhus – kläder efter väder!