Stallvärd

Kom och var med som Stallvärd!
Att vara Stallvärd innebär att du framförallt på söndagar får vara med i stallet och ta lite extra ansvar tillsammans med personalen som jobbar i stallet. Att vara Stallvärd är en del av vår Ledarskola för unga, och är till för dig som är medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Under dagen är du med i det som händer i stallet, och personalen lär ut och visar i samband med allt som händer.

Vem kan vara Stallvärd?
Du som är medlem och intresserad av att lära om hästar kan vara med som Stallvärd när du är minst 10 år. Och så klart ska du tycka att det är kul att hjälpa andra, dela med dig av din kunskap, och att vara en förebild i stallet! Även vuxna är naturligtvis välkomna som Stallvärdar 🙂 Är du intresserad av att vara Stallvärd så pratar du med personalen i stallet, eller mailar till ridskolan@ridklubbennorrtaljeryttare.se
Stallvärdspass hösten 2022
Söndag 8.45-11.30 – 4-5 stycken Stallvärdar. Med Sandra L och Ebba i första hand 🙂

Hur vet man vem som ska vara Stallvärd?
Varje vecka, vanligtvis på tisdagen, ställer vi frågan i facebookgruppen RNR Stallvärdar om vilka som vill vara kommande helg på de olika passen. Varje vecka på torsdagen skriver vi i facebookgruppen RNR Stallvärdar vilka som är stallvärdar kommande söndag.

Exempel på praktiska uppgifter som stallvärd söndag 8.45-11.30 gör tillsammans med personalen
  • Hjälpa elever och föräldrar vid behov i samband med Barnridning och Hästiskurs (visa hur man sadlar, tränsar, hjälpa till att binda upp hästarna)
  • Leda på Barnridning vid behov (och om du känner dig säker att leda häst med ryttare på i skritt och trav)
  • Hjälpa till att ta in hästar till lektion, släppa ut hästar som gått klart
  • Borsta, rykta hästar
  • Packa höpåsar, fodra hästar
  • Mocka hagar
  • Fylla vatten i hagar
  • Tvätta vattenkoppar

Stallvärdarna har en egen sida på facebook som heter ”RNR Stallvärdar”. I den gruppen sker all kommunikation om vilka som ska vara Stallvärdar på helgen (om ni inte har facebook sköter vi kontakt på annat sätt så klart!).

Vad får jag när jag är med och är Stallvärd?

• En väldigt bra häst- och stallutbildning, med horsemanship och säkerhet som ledstjärnor
  • Gemenskap med Stallvärdar, kompisar i stallet, elever, föräldrar och personal
  • Vara en viktig del i ”kärnan” på ridskolan och i klubben – ungdomsförebilder i stallet
  • Möjlighet att söka stöd för att gå Ridsportförbundets utbildningar, till exempel FULK (förberedande ungdomsledarkurs) och ULK (ungdomsledarkurs)
  • Praktisk handledning i stallet, samt teori i anslutning till uppgifter som utförs. Vi utgår från delarna i hästskötarexamen som grund för uppgifter och aktiviteter

Stallvärdsaktiviteter
Vid terminsslut vår och höst, har vi terminsslutsläger (vanligtvis 2 halvdagar, ej övernattning) – du som är aktiv stallvärd blir inbjuden till detta
Dessutom: Efter ridlägren i augusti kör vi Stallvärdsläger (vanligtvis 2 halvdagar, ej övernattning) och planerar för hösten

Stallvärdsläger!

Måndag 26 december 13.00-17.00 + tisdag 27 december 13.00-17.00!

Alla ni fantastiska, duktiga och vetgiriga som varit stallvärdar under höstterminen 2022 kan nu boka in er på stallvärdsläger 26+27 december!

Vi samlas båda dagarna klockan 13.00 i A-stallet vid tavlan, och håller på till ca 17.00. Ni träffar Sandra N, Sandra L, Embla och Ebba.

Kom ihåg varma kläder! Vi kommer vara ute, inne, i stallet, i ridhuset – kläder efter väder! 🙂

Vi bjuder på fika så klart. Meddela eventuella allergier.

Jag vill hjälpa till på minidagläger i sommar!
På sommarens minidagläger behöver vi lite hjälp av våra Stallvärdar för att stötta lägerdeltagarna – det kan vara att hjälpa till att borsta, sadla, tränsa, och att leda vid ridningen. Minidaglägren är uppdelade på förmiddagspass (9-12) och eftermiddagspass (13-16), och under lägret finns frukt och dricka.

Du kan vara Stallvärd när du är minst 10 år, och kan leda häst med ryttare på i skritt och trav på ett säkert sätt, och du ska också kunna sadla och tränsa utan hjälp. Och så klart ska du tycka att det är kul att hjälpa andra, och att vara en förebild i stallet! Vill du vara med?

Stallvärdsläger 13+14 augusti 2022!

Den 13+14 augusti är du välkommen på stallvärdsläger!

13 augusti 15.00-19.00
14 augusti 15.00-19.00

Det blir uteritt, teori, planering för hösten, och massa hästkul!

Du som varit med på minidaglägren i sommar har förtur. Välkommen att anmäla här! 🙂