Ridläger: Övernattningsläger 2024 Vigelsjö

På våra övernattningsläger rekommenderar vi att du är minst 10 år för att få ut så mycket som möjligt av din lägervecka.

Vi tar emot 16 deltagare på våra övernattningsläger.

På dessa läger har du kunskaper så att du klarar av din ponny/häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan. Vi anpassar varje läger efter deltagarnas kunskaper, och delar in i grupper efter utbildningsnivå.

Våra instruktörer är erfarna och utbildade, och har som sin huvuduppgift att se till att du har kul och får massor av ny kunskap med dig hem. Du rider i huvudsak för en och samma instruktör under veckan.

Vi rider olika lektioner på ridbanan, varvat med uteritter.

Övernattningsläger 2024

Här fyller vi på med datum för sommaren 2024!

FULLT – Vigelsjö 17-20 juni – Övernattningsläger 1 (4 dagar) – Sara

FULLT – Vigelsjö 24-28 juni – Övernattningsläger 2 (5 dagar) – Johanna

FULLT Vigelsjö 15-19 juli – Övernattningsläger 3 (5 dagar) – Lotta

FULLT – Vigelsjö 29 juli-1 augusti – Övernattningsläger 4 Hoppinspirerat övernattningsläger (4 dagar) – Sara

I hjärtat av Roslagen arrangerar Ridklubben Norrtälje Ryttare ridläger för killar, tjejer, barn, ungdomar och vuxna.

Vår ridskola på Vigelsjö-Norrtälje är belägen vid sjön Lommaren i utkanten av den idylliska sommarstaden Norrtäljes stadskärna.

Vår ridskola på Vallby-Rimbo är belägen i utkanten av Rimbo, i kanten av naturområdet Näset.

Vi anordnar traditionellt kunskapsbaserade upplevelseläger med eller utan övernattning. 

Välkommen till oss!

Anmälan

Kontrollera först att ditt valda läger har platser kvar!

Fyll i formuläret med uppgifter om dig som ska vara med på lägret, och godkänn villkoren.

Betala lägret genom att lägga valt läger i kundkorgen och fortsätta till betalning

Din ridlägeranmälan är klar när formuläret är inskickat och lägret är betalat. Välkommen på ridläger!

Om ett läger är slutsålt finns det inte med i butiken nedan.

Villkor ridläger 2024 – villkoren finns längre ned på denna sida.

Bokning gäller valt läger. Vid förhinder går det bra att insätta ersättare med motsvarande kunskaper. Maila i sådana fall till kansliet med ersättarens information (namn, personnummer, kunskapsnivå, ev allergier etc.). Se även villkoren nedan för mer detaljer.

Övernattningsläger

På våra övernattningsläger rekommenderar vi att du är minst 10 år för att få ut så mycket som möjligt av din lägervecka.

Vi tar emot 16 deltagare på våra övernattningsläger.

På dessa läger har du kunskaper så att du klarar av din ponny/häst utan ledare i skritt och trav på ridbanan. Vi anpassar varje läger efter deltagarnas kunskaper, och delar in i grupper efter utbildningsnivå.

Våra instruktörer är erfarna och utbildade, och har som sin huvuduppgift att se till att du har kul och får massor av ny kunskap med dig hem. Du rider i huvudsak för en och samma instruktör under veckan.

Vi rider olika lektioner på ridbanan, varvat med uteritter.

FULLT – Vigelsjö Övernattningsläger 1 (17 juni-20 juni) är 4 dagar långt – måndag-torsdag. Lägret är ett traditionellt ridläger, där vi blandar pass på ridbanan med uteritter.

FULLT – Vigelsjö Övernattningsläger 2 (24-28 juni) är 5 dagar långt – måndag-fredag. Lägret är ett traditionellt ridläger, där vi blandar pass på ridbanan med uteritter.

FULLT – Vigelsjö Övernattningsläger 3 (15-19 juli) är 5 dagar långt – måndag-fredag. Lägret är ett traditionellt ridläger, där vi blandar pass på ridbanan med uteritter.

FULLT – Vigelsjö Övernattningsläger 4 (29 juli-1 augusti) är 4 dagar långt – måndag-torsdag. Lägret är ett hoppinriktat ridläger, där vi rider fler pass med hoppinriktning.

Så här kan en dag på
övernattningsläger se ut:

07.00 Frukost, städning av rum
08.00 Samling i stallet. Därefter tar vi in hästarna från hagen, och fortsätter med hästskötsel och förberedelser inför förmiddagens ridpass.
9.30 Ridpass – två grupper    
11.00 Hästskötsel och därefter
hästkunskapslektion
12.00 Lunch, därefter lunchaktivitet t ex bad
14.00 Förbereda häst inför
dagens andra ridpass
14.30 Ridpass – två grupper
16.00 Hästskötsel, och sedan släpper vi ut hästarna i hagen. Därefter mockar vi och ser till att det är rent och snyggt i boxar och stall inför nästa dag. 
17.30 Middag och kvällsaktivitet
21.00 Kvällsmacka och hästsnack inför läggdags
22.00 Tyst och släckt – för att orka nästa dag

Övernattningslägrets första dag, startar med ankomst och inkvartering mellan 13.00 och 13.30. Efter en samling och hästutdelning rider vi ett första pass för att se om häst- och gruppindelning fungerar. Du behåller därefter ”din lägerhäst” hela veckan, förutsatt att allt fungerar.

Den sista lägerdagen avslutas med en uppvisning där vi visar upp veckans förvärvade färdigheter klockan 14.00. När hästarna släpps ut i hagarna en sista gång, finns det fika i klubbstugan/på altanen. Med utcheckning från rummen och alla avskedskramar beräknar vi att avsluta sista dagen klockan 16.30. 

Din anmälan är klar när du betalat, och skickat in uppgiftsformuläret. Endast inskickat formulär innebär inte att lägret är bokat. Längre ner på sidan kommer du till bokningslistan.

Om lägret inte finns bokningsbart i bokningslistan längre ned på sidan betyder det att lägret är fullt. 

Din anmälan är klar när du betalat, och skickat in uppgiftsformuläret. Endast inskickat formulär innebär inte att lägret är bokat. 

Om lägret inte finns med i bokningslistan innebär det att lägret är fullbokat.

Aktiviteter
Välj månad
Sök på ett datum
Exempel: 221008
Sök på en tid
Exempel:12.00-13.00
Filters Sort results
Reset Apply
Aktivitet/Tider
Platser kvar
240622+240623 Minidagläger 2024 Vigelsjö
1325 kr
9
240624-240627 Dagridläger 1 förmiddag Vallby
2650 kr
2
240701-240704 Dagridläger 1 Vigelsjö
5195 kr
3
240726-240728 Familjeridläger Vigelsjö
3950 kr
2

Våra hästar och ponnier
Vi har B-, C- och D-ponnyer och stora hästar, sammanlagt ca 35 ridskolehästar, som arbetar hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare. Våra hästar gör ett fantastiskt jobb. Vi har trygga och lämpliga hästar som är utbildade för sina arbetsuppgifter. Du kan läsa mer om våra hästar här.

Vill du ta med dig din egen ponny/häst
går det bra efter överenskommelse med oss. Hästen ska vara fullt frisk och vaccinerad mot influensa. Den ska fungera i grupp med andra och orka gå två lektioner/dag, samt ha en lämplig utbildningsnivå för det läger du ska vara med på. Du får tillgång till utebox/box och rasthage. Du behöver ta med foder till din häst själv. Priset är detsamma som om du rider på en av våra hästar. Självklart gäller samma regler vid ridning och hantering för dig som har egen häst som för deltagare på ridskolehäst.

Ridningen
Ridningen sker både på ridbana/ridhus och i naturen. När vi träffat alla lägerdeltagare delar vi ut hästar, och har sedan provridning för att se om hästfördelningen fungerar eller om vi behöver göra något byte. Du behåller därefter din häst hela lägret förutsatt att allt fungerar.
 
Utrustning och checklista
Hjälm används vid all ridning, ryttare under 18 år ska även ha skyddsväst. I hoppning är skyddsväst obligatorisk oavsett ålder. Övrig utrustning består av långärmad tröja, handskar och ridsko/stövel med klack. Deltagare upp till 13 år ska bära hjälm vid all hästhantering.
  • En liten checklista på utrustning
  • Ridkläder och ridvantar
  • Ridhjälm (finns att låna)
  • Säkerhetsväst (finns att låna)
  • Långärmade tunna tröjor för ridning
  • Regnkläder
  • Varm tröja
  • Badkläder och badhandduk
  • Solskydd och myggmedel
  • Sovkläder, lakan, påslakan och örngott, handduk (om du ska på övernattningsläger)

Boende på övernattningsläger
På våra övernattningsläger bor du tillsammans med ridläger-kompisarna och husmor i ridskolans klubbstuga (Vigelsjö) eller klubbhus (Vallby). Sängarna är utrustade med madrass, täcke och kudde. Lakan och påslakan tar du med dig. Det är också i klubbstugan/klubbhuset vi äter våra måltider, och här finns också omklädningsrum utrustade med duschar och toaletter. Här finns även förvaringsskåp, där du har dina ridkläder när vi inte är i stallet.

Att bo borta är inte alltid så lätt, med olika vanor, hemlängtan, att hålla sams med sina kamrater mm. För att alla ska trivas har vi några enkla regler kring boendet:

Alla ska vara på sina rum 22.00 och ljudnivån därefter ska vara låg, så att de som vill sova har en möjlighet till det

Klockan 23.00 ska det var helt tyst

Flera deltagare bor i samma rum, och alla hjälps åt att plocka undan och städa sina rum varje dag

Ridkläderna förvaras i tilldelade skåp

Husmor finns på plats från middagen och hela natten, och under hela lägervistelsen finns alltid någon vuxen ledare på plats.

Mat
Alla har vi olika vanor och smak vad gäller mat, men ingen har hittills under åren varit hungrig på våra läger.

Allergier och annan specialkost meddelas vid anmälan.

Frukosten serveras i matsalen med fil, flingor, choklad, te, juice, smörgåsar mm.

Till lunch och middag serveras vanlig husmanskost.

Under för- och eftermiddagen finns frukt och dricka framme till eleverna.

Om du fortfarande skulle känna dig hungrig på kvällen erbjuder vi även kvällsfika på övernattningslägren.  

I KaffeSpiltan kan du på övernattningslägren handla glass, dricka, godis mm. Husmor för bok över inköpen, och du swishar in veckans inköp innan avresa. Vi har en maxgräns på 250 kronor, men du som förälder bestämmer vid ankomst om den gränsen ska vara högre eller lägre. Vi vill inte ha pengar eller andra värdesaker på rummen.

Mobiltelefon och värdesaker
Under de tider som vi har ridlektion och är i stallet är huvudregeln att inte ha med någon mobiltelefon. Dessa lämnas in till fritidsledaren (husmor under frukosten på övernattningslägren) – både för att undvika att man tappar bort sin mobil, men även för fokus på ”här och nu”. Vi kan inte ta ansvar för värdesaker, t ex kamera, mobiltelefon mm förutom i de fall det lämnats in till personalen för förvaring.
 
Telefon finns självklart på ridskolan för att ringa hem för den som önskar det. Telefonnummer till ridlägertelefonen meddelas i informationsbrevet innan läger.

Ridklubben Norrtälje Ryttare – villkor ridläger 2024

Försäkring
Som medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet omfattas man automatiskt av en olycksfallsförsäkring genom Folksam. Ridklubben Norrtälje Ryttare är naturligtvis anslutna till Svenska Ridsportförbundet, och som lägerdeltagare omfattas du av försäkringen. Vill du läsa mer om säkerhet och olycksfallsförsäkringen kan du göra det här på vår hemsida.

Betalning
Samtidigt med anmälan betalas gällande lägeravgift i enlighet med respektive ridlägers prospekt. Anmälan är giltig då full betalning skett. Bokning gäller valt läger. Ingen ångerrätt föreligger.

Avbeställning företagen av elev/målsman
Vid avbeställning före 15 mars återbetalas inbetald avgift till 80%, det vill säga ett avdrag om 20% görs för administrativa kostnader. Återbetalning sker inom 14 dagar.

Vid avbeställning efter 15 mars och fram till lägerstart återbetalas inbetald avgift till 50% om läkarintyg som styrker förhinder att deltaga i läger under anmäld tid skickas in till oss. Återbetalning sker inom 14 dagar.

Vid avbeställning efter 15 mars och fram till lägerstart då inget läkarintyg finns återbetalas ingen del av avgiften. Observera att avbeställning skall vara skriftlig.

Avbruten lägervistelse
Avbryter elev påbörjat ridläger pga sjukdom återbetalas 20% av gällande dagskostnad per icke utnyttjad lägerdag vid uppvisande av läkarintyg (exempel: 5 dagars ridläger till priset 5 000 kronor avbryts efter dag 4 = återbetalning 200 kronor. Samma läger avbryts efter dag 1 = återbetalning 800 kronor). I övrigt sker ingen återbetalning vid avbruten lägervistelse.

Arrangörens inställande av läger
Skulle oförutsedda händelser inträffa, som medför att arrangören icke kan fullfölja sina åtaganden – inställd verksamhet eller dylikt – återbetalas inbetald avgift i sin helhet, eller den del som eventuellt återstår vid avbruten lägerperiod. Återbetalning sker inom 30 dagar.

Tvister
Om meningsskiljaktigheter uppstår mellan lägerarrangör och elev/målsman vad gäller lägervistelsen och parterna ej kan enas skall parterna:
1. försöka lösa tvisten omgående under det pågående lägret
2. vända sig till Allmänna Reklamationsnämnden – ARN.

Integritetspolicy och hantering av personuppgifter
Du kan ta del av vår Integritetspolicy och läsa om hur vi hanterar personuppgifter på hemsidan under Klubben/Integritetspolicy