Vallby Rimbo

230427

Nu är alla tillstånd klara – vi kör igång på måndag 1 maj! 🙂

Anmäl intresse här för att börja rida på Vallby-Rimbo!

230405
 
Nu rider vi – Vigelsjö + Vallby = sant 😊
 
Norrtälje Kommun har tillfrågat Ridklubben Norrtälje Ryttare (RNR) att inkludera ridanläggningen i Vallby (i Rimbo) i ridverksamheten i föreningen – jätteroligt!
 
Från april kommer RNR att finnas på två anläggningar – på Vigelsjö i Norrtälje och på Vallby i Rimbo. Verksamheten på Vallby kommer förhoppningsvis att starta igång under april/maj, mer information kommer!
 
Vi är så glada att kunna få vara en del på Vallby, och hoppas att hela vår stora hästgemenskap i kommunen kommer fortsätta blomstra framåt!

Vi jobbar på för fullt för att komma i ordning och kunna starta upp ridskoleverksamheten i Vallby! Först och främst behöver tillståndet enligt 6 kapitlet 4§ djurskyddslagen komma på plats (det som förr kallades för §16-tillstånd). Det kan ta uppemot en månad att få allt helt klart – men under tiden planerar vi, får personalen på plats, lär känna anläggningen och hästarna.

Så kul, snart är vi igång! Här nedan kan du läsa lite om hur det funkar hos oss på Ridklubben Norrtälje Ryttare

Lagring av uppgifter
Genom att klicka ja godkänner jag att mina kontaktuppgifter lagras i Ridklubben Norrtälje Ryttares medlemsregister. Uppgifterna används för administration och kontakt rörande ridning och aktiviteter i Ridklubben Norrtälje Ryttare. Detta inkluderar också administration kring stöd och bidrag för föreningen, samt administration som krävs i förhållande till Ridsportförbundet och liknande. Alla medlemmar behöver vara registrerade i Ridklubben Norrtälje Ryttares medlemsregister. Om jag vill ta bort mina uppgifter ur registret kontaktar jag kansliet. Läs mer om personuppgiftslagen under fliken Klubben - bli medlem

För att börja rida tar du kontakt med ridskolan genom att fylla i intresseformuläret här på sidan. Vi återkommer sedan till dig om en passande plats i någon av ridgrupperna, med all information du behöver för att komma och rida hos oss! Om ingen ledig plats finns direkt, ställer vi dig i kö, och återkommer så snart vi har förslag på dag och tid.

Du kan börja rida i fast grupp hos oss från att du är 7 år.

Vi har minst två tillfällen varje termin i abonnemangsgrupperna som är avsuttna tillfällen, teori. Teorin kan vara märkesteori i form av filmvisning eller genomgångar i teorisalen, eller praktisk teori i stallet eller ridhuset (sårvård, löshoppning, clinic, mm).

Vill du rida i hoppgrupp behöver du rida två gånger i veckan, det vill säga både i en ”vanlig” grupp och i en hoppgrupp. Detta för att du även ska fortsätta utveckla din grundridning. 

Vi har en viktgräns på ca 90 kilo för att rida hos oss.

Hos oss kan du ha ersättare om du är borta någon lektion, men vi har ingen igenridning (här kan du läsa mer om hur det fungerar).

Vi delar upp ridavgiften i månadsbetalning (förskottsbetalning) med förfallodatum den 28:e varje månad.  Du kan läsa mer här om priser och betalning, samt våra villkor.

För att rida på ridskolan behöver man vara medlem i Ridklubben Norrtälje Ryttare. I medlemskapet ingår en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet. Läs mer om medlemskap och försäkringen här.

Deltagande i abonnemangsverksamhet löper tillsvidare med en uppsägningstid om tre (3) månader från och med den månad du anmäler uppsägning (innevarande månad/månad då du säger upp + 2 kalendermånader). Under uppsägningstiden gäller betalningsskyldighet och rätt att utnyttja betalt abonnemang.

Uppsägning skall ske skriftligen genom att använda formuläret här. 

Anledningen att vi har en uppsägningstid på tre månader, vilket kan tyckas långt, är att vi är en ideell förening, där medlemmarna tillsammans äger hästar och har anställd personal. Vi behöver framförhållning för att kunna driva medlemmarnas verksamhet på ett tryggt och säkert sätt.

Om man inte är säker på att man vill rida tre månader framåt i tiden finns alternativ som bokas per gång, till exempel Knatteridning (för yngre), privatlektioner, drop-in-ridning, övriga aktiviteter som annonseras löpande.